Är du vår nya biståndshandläggare? [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Stockholms Stad, Hässelby-Vällingby SDF, Avd för barn och unga
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-10-28
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.Arbetsplatsbeskrivning
Letar du efter ett spännande och varierande arbete, där du har möjlighet att göra skillnad för barn och unga? Då kanske just du är den vi söker!

Enheten för Barn och Unga arbetar med barn och unga och deras familjer.

Vi ansvarar för myndighetsutövning och uppföljning av beslutande insatser enligt SoL, LVU och LSS. Enheten är indelad i tre målgrupper varav en grupp arbetar med barnutredningar, en med ungdomsutredningar och en tredje med barn och unga med funktionsnedsättning (enligt LSS). Varje grupp är indelade i team med varsin biträdande enhetschef, totalt 7 team. Enheten leds av en enhetschef som har övergripande ansvar. Enheten präglas av ett stort engagemang och en stark vilja att göra skillnad för de vi verkar för. Vi ställer upp för och stöttar varandra och det finns en vilja att ständigt utvecklas.

Då en av våra medarbetare i teamet som arbetar med funktionsnedsättning (LSS) går vidare till nya utmaningar söker vi nu dig som vill arbeta som biståndshandläggare hos oss. Teamet arbetar med barn och unga 0 -21 år utifrån LSS. Teamet består av både nya och erfarna medarbetare som med sitt engagemang och ett professionellt förhållningssätt tillgodoser människors grundläggande rättigheter.

Arbetsbeskrivning
Som biståndshandläggare hos oss kommer din insats att leda till att individer med funktionsnedsättningar uppnår självständighet i högre utsträckning. I arbetet ingår samverkan med andra avdelningar inom förvaltningen samt med andra myndigheter och vårdgivare. Arbetet sker både enskilt och i grupp. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår egen verksamhet, och du förväntas ta en aktiv del i detta genom deltagande i olika arbetsgrupper och enskilda uppdrag.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten ska du ha:
- Socionomexamen
- Goda kunskaper om gällande lagstiftning, SoL, och LSS
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete och med myndighetsutövning för målgruppen. Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar och driver dina ärenden framåt. Du är självgående och stabil samt har uppnått en personlig mognad. Du arbetar mot mål, är kostnadsmedveten och fokuserar på resultat. Vidare bidrar du till utveckling av arbetet och har ett helhetsperspektiv. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du arbetar bra med andra människor och kommunicerar på ett tydligt sätt. Arbetet ställer krav på högt ansvarstagande, självständighet och hjälpsamhet.

Övrigt
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vid anställning ska belastningsregister uppvisas. Vi tillämpar flextid och kortare arbetstid på sommaren. Som anställd hos oss har du även tillgång till motionslokal samt kan förmånligt köpa träningskort till Stockholms stads simhallar med gym och träningsanläggningar. Du har också möjligt att ansöka om semesterväxling.

Låter detta som en tjänst för dig? Sök redan idag! Vi läser alla ansökningar men kommer att ha löpande urval och går igenom ansökningarna under tiden annonsen ligger ute. Då kan du bli kallad till intervju redan innan sista ansökningsdag har passerat.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Record metadata

Click to view metadata