Reparatörer för Komponenter i Hammarbydepån [NB this opening has expired]

Occupation: Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
Employer: MTRT Produktion
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-17
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter:
Som reparatör arbetar du med att utföra reparationer, förebyggande och akut underhåll, på komponenter till spårbunden trafik. Arbetet innefattar till stor del mekanik men även visst arbete med el och pneumatik kan förekomma. Arbetet utförs i komponentverkstaden i Hammarbydepån.

Arbetet innebär i korthet:
•Upparbetning av komponenter, t.ex. hjulaxlar, kompressorer, motorer, bromsok, enligt gällande instruktioner och föreskrifter.
•Kontroller av komponenter, både visuella samt med tekniska hjälpmedel, för att säkerställa korrekt funktion.
•Arbete med förbättringsarbete, säkerhet och arbetsmiljö.
•Övriga relevanta arbetsuppgifter för rollen kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer:
För att trivas i rollen som reparatör hos oss är du driven, noggrann och ansvarsfull. Du gillar utmaningar och förändringar. Du en person som gillar att meka och jobba med händerna.
Du kommer att ingå i ett team med högt engagemang och har därmed god samarbetsförmåga samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt.
Du utför arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på säkerheten samt gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter.
För att passa i rollen vill vi att du har:
•Minst gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning.
•Erfarenhet från fordonsmekanik eller liknande är meriterande.
•God förståelse för svenska i tal och skrift. Det kan även förekomma text på engelska.


ÖVRIGT
Vi erbjuder:
•En arbetsplats med utvecklingsmöjligheter
•Arbetstid, dagtid måndag-fredag med möjlighet till flextid enligt överenskommelse med chef.
•28 dagar semester/år enligt kollektivavtal.
•Interna utbildningar för att möta säkerhetskrav på de uppgifter som skall utföras.
•Karriärmöjligheter inom spårbunden trafik.

Record metadata

Click to view metadata