Familjebehandlare, Stöd och insats ungdom [NB this opening has expired]

Occupation: Familjebehandlare
Employer: Strängnäs kommun, Stöd och Insats ungdom
Workplace location: Strängnäs, Södermanlands län, Sverige
Last application date: 2022-11-04
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Familjebehandlare/Familjepedagog;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Strängnäs kommun ska prioritera tidiga och samordnade insatser för barn och unga som en del i en social hållbarhet och arbetet med trygghet. Vi som kommun ska arbeta uppsökande mot barn, unga och deras vårdnadshavare på deras egna arenor samt skapa förutsättningar för barn och unga med omfattande och komplexa behov att vara delaktiga i samhället, på fritiden och i skolan/förskolan på lika villkor som andra barn.

Organisatoriskt tillhör familjebehandlarna inom skolsociala stödteamet enheten Stöd och insats ungdom på socialkontoret. Du blir kollega med glada arbetskamrater som trivs på sitt arbete. På enheten arbetar också ungdomsbehandlare, ungdomsvägledare och samordnare. Vi har ett systemiskt förhållningssätt, arbetar nätverksinriktat och tror att de vi möter är de som sitter på lösningarna till hur man bäst når en förändring i sitt liv. Vi fungerar som igångsättare, inspiratörer och bollplank i arbetet med de individer och familjer som vi stödjer. Vi arbetar systematiskt utifrån evidensbaserade metoder för att vidmakthålla beteenden som är gynnsamma för barnet/ungdomen.

Kommunen erbjuder friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling till pension samt löneväxling mot lediga dagar. Du läser mer om hur det är att vara anställd hos oss på strangnas.se.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en familjebehandlare till skolsociala stödteamet som består av tre medarbetare. Skolsociala stödteamet ska bidra till ökad samverkan mellan socialtjänst, skola, hälso- och sjukvård, elever och föräldrar/nätverk.

Målsättningen är att
• främja skolnärvaro.
• stärka föräldrars förmåga att vägleda sina barn.
• öka samverkan mellan socialtjänst och skola.

Du kommer att ingå i ett mobilt team där du åtar dig uppdrag när det finns barn/ungdomar i grundskola som har behov av extra stöd för att få en fungerande skolgång. Stor del av arbetet kommer att utgå från kommunens grundskolor (kommunala och friskolor), men du kan även komma att jobba i barnets/ungdomens hemmiljö när det finns föräldrar som behöver stöd i frågor som rör barnens skolgång. I uppdraget ingår även att vara stöd till personal inom skolan.

Det är en förutsättning att du är flexibel och van att ta egna initiativ med flexibelt arbetssätt. Teamet arbetar ständigt med utveckling vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor har möjlighet att driva egna processer med stora utvecklingsmöjligheter. Skolsociala stödteamet arbetar på organisatorisk-, grupp- och individnivå med tidiga och förebyggande insatser. Nära samverkan mellan olika aktörer, inklusive hälso- och sjukvården är en förutsättning för att lyckas med det uppdraget.


KVALIFIKATIONER
För att klara av och trivas i tjänsten ser vi också att du har följande kompetens och erfarenhet:
• Examen som socionom/beteendevetare eller annan eftergymnasial utbildning om minst tre år som arbetsgivaren bedömer relevant kopplat till rollen.
• Tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga.
• Du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.
• B-körkort.

Det är meriterande om du:
• Har tidigare erfarenhet av att arbeta som familjevägledare inom socialtjänst.
• Utbildning i FFT.
• Utbildning i MI.
• Utbildning i TBA.
• Utbildning i nätverksarbete.
• Erfarenhet av nära samverkan med förskola/skola.
• Kunskap inom NPF och psykisk ohälsa/psykiatri.
• Erfarenhet och kunskap om arbete med problematisk skolfrånvaro.

För det här uppdraget behöver du vara väl insatt i barn och ungdomars levnadsvillkor och vara extra bra på att skapa kontakt med denna målgrupp och deras föräldrar samt etablera samsyn och samverkan med andra aktörer, såväl interna som externa. Du har förmåga att prioritera mellan flera olika arbetsuppgifter och att arbeta självständigt. Du är driven med förmåga att ta egna initiativ och du har dokumenterat mycket god förmåga att skapa trygga relationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet.

Vi kan komma att tillämpa löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Vill du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället? Strängnäs kommun är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 38 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare.

För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas innan anställning.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval. Du ansvarar för att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning.

I samband med att du har sökt arbete hos oss och för att vi ska kunna hantera din ansökan, behandlar Strängnäs kommun dina personuppgifter. Du kan läsa mer om vad detta innebär via vår hemsida; https://www.strangnas.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/personuppgifter-i-strangnas-kommun

Strängnäs kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Record metadata

Click to view metadata