Kyltekniker [NB this opening has expired]

Occupation: Kylmontör/Kyltekniker
Employer: MTR Tech
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-17
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Kylmontör/Kyltekniker;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs.
MTR Tech är del av MTR som är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som utöver fordonsunderhållet driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, MTR Facility Management, samt från december 2021 även Mälartåg.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna för våra kyltekniker består till mesta delen av service och reparation av ventilationsanläggningarna i tåg som MTR Tech underhåller. Du kommer ibland får utföra andra service och reparationsarbeten av våra tåg, samt andra förekommande arbeten i depån.
MTR Techs avdelning för kyltekniker är helt ny och du kommer vara placerade i någon av våra depåer i Älvsjö eller Bro. Men de kommer även bli aktuellt att utföra uppdrag på andra depåer än den du är placerad i, vilket gör att tjänsten kräver att du har B-körkort.

• Underhåll och reparation av värme och ventilationsanläggningar för tåg, både direkt på tågen och på lösa anläggningar.
• Genomföra annat förebyggande och avhjälpande underhåll på spårfordon.
• Andra i depån förekommande arbetsuppgifter
KVALIFIKATIONER
Vem är du?
Vi söker dig som vill utvecklas inom kylteknik tillsammans med oss på MTR Tech. För att trivas i rollen som kyltekniker är du teknisk lagd och har arbetat i tekniskt underhåll i några år. För att lyckas i rollen som kyltekniker utför du dina arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har höga krav på kvalité och säkerhet. Du arbetar systematiskt och gillar att lösa problem. Du kommer att ingå i ett team och ha en stor kontaktyta inom verksamheten, därför behöver du ha en god samarbetsförmåga, samtidigt som du kan arbeta självständigt.

Vi ser att du har:
• Avslutade gymnasieutbildning, gärna med en teknisk inriktning.
• Grundläggande elkunskap.
• Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
• B-körkort
• Uppfyller hälsokraven för arbete i spårmiljö och för certifikat för hårdlödning.

Meriterande:
Det är kvalificerande om du har erfarenhet och certifiering i att jobba med köldmedia/kyla men du kan lika gärna jobbat med något annat underhåll av teknisk utrustning under några år. Har du även erfarenhet av värme och ventilation skulle du passa denna roll. Bakgrund inom tunnelbana- och järnvägsbranshen är meriterande.


ÖVRIGT
På MTR Tech jobbar nästan 600 tågtekniker och reparatörer, ingenjörer, växlare, svetsare och många andra yrkesgrupper med fordonsunderhåll inom tunnelbana och järnväg, för att se till att samhället hålls i rullning, idag och för nästa generation. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.
Tjänsten kyltekniker en tillsvidareanställning på heltid med placering i någon av våra depåer i Älvsjö eller Bro. Vi tillämpar provanställning. Arbetstiden är förlagt till dagtid.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande.
Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Varmt välkommen med din ansökan!
MTR Tech

Record metadata

Click to view metadata