HR-konsult till NFC med placering i Linköping [NB this opening has expired]

Occupation: HR-konsult/PA-konsult
Employer: Polismyndigheten, HR-avdelningen
Workplace location: Linköping, Östergötlands län, Sverige
Last application date: 2022-10-31
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: HR-konsult/PA-konsult;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en HR-konsult till NFC i Linköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens långa och korta mål. Vi ska bygga en HR-avdelning som tillsammans med och på ett optimalt sätt tillgodoser ledningens och verksamhetens behov av strategisk styrning och verksamhetsnära stöd. HR-avdelningen ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Inom Polismyndighetens HR avdelning får du möjlighet att arbeta tillsammans med kompetenta kollegor inom traditionell HR och hela polisens utbildningsverksamhet. Polismyndighetens utbildningsverksamhet innefattar grundutbildning till polis och utbildning för redan anställda.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Idag finns NFC etablerad i Umeå, Sundsvall, Örebro, Stockholm, Linköping, Borås, Göteborg, Halmstad, Växjö, Kristianstad och Malmö. Under året kommer etablering att ske även i Uppsala. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och antalet anställda är idag ungefär 650 personer.

ARBETSUPPGIFTER
Vi har nu behov av en HR-konsult som arbetar tillsammans med HR-partner för NFC i det verksamhetsnära stödet. HR konsulten kan också komma att stödja övrig HR verksamhet i aktuella HR frågor. HR-konsultens roll innebär en bred och en mer operativ roll. Du kommer vara ett stöd i arbetet till exempel med bemanningsfrågor, rehabilitering och arbetsanpassning, arbetsrättsliga frågor, lönerevisioner, aktiviteter i det systematiska arbetsmiljöarbetet, men även HR-administrativa uppgifter.

Du arbetar självgående och i nära samarbete med dina kollegor inom HR övriga nationella avdelningar och övriga funktioner inom HR.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom HR-området eller motsvarande utbildning/erfarenheter
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som beskrivits ovan
• Erfarenhet av att ha arbetat i en konsultativ HR roll mot chefer
• Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
• Erfarenhet av att ha arbetat i Office-paketet, framförallt i Excel

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete inom HR-området hos en offentlig arbetsgivare
• Erfarenhet av arbetsmiljöarbete i laborativa miljöer
• Erfarenhet av facklig samverkan och fackliga förhandlingar
• Erfarenhet av att hålla i utbildningar eller workshop

För att lyckas i uppdraget bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du behöver vara en självgående och initiativrik person som har god samarbetsförmåga och duktig på att skapa förtroendefulla relationer och har ett reflekterande förhållningssätt. Vi ser även att du kan omsätta nationellt gemensamma HR-strategier i verksamheten och identifiera och genomföra HR-aktiviteter som stödjer den lokala verksamheten. Vidare har du god pedagogisk förmåga och kan stödja chefer i att omsätta den statliga arbetsgivarpolitiken för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före placeringen.

ÖVRIGT
Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Record metadata

Click to view metadata