Utredare [NB this opening has expired]

Occupation: Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Employer: Trafikverket
Workplace location: Borlänge, Dalarnas län, Sverige
Last application date: 2022-11-06
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Trafikverket ansvarar för den samlade planeringen av trafik på järnvägsspåren, dels i den så kallade tågplanen och dels i innevarande tågplan, ad hoc. Planeringen resulterar i tidtabeller för tågen på järnväg. Vill du vara delaktig i utvecklingen och framtagandet av den årliga tågplanen och i efterföljande tilldelningsprocess? Då kanske du är vår nästa medarbetare när Trafikverkets verksamhetsområde Trafik nu söker en Utredare för arbetet med anläggningsinformationen.

Som Utredare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Jag som blir din chef heter Monica Åsman, jag ser fram emot att du blir en del av vårt team. Jag har mitt fokus på att vår enhet ska klara våra leveranser med bra kvalitet och där viktiga ingredienser är förtroende och samarbete inom och utom enheten. Jag vill att vi ska trivas på arbetet och att var och en känner att man har en viktig plats i laget.Utredare

Arbetsuppgifter


I rollen modellerar och planerar du anläggningen i vårt nya kapacitetsplaneringssystem för järnvägsinfrastrukturen, TPS. Du analyserar och tolkar information från anläggningsregistret, BIS samt informationen från ritningar och bygghandlingar.

Du initierar och deltar i aktiviteter för att utveckla processerna för insamling och modellering av den digitala planeringsinfrastrukturen och säkerställer att arbetet med anläggningsinformation följs upp med angränsande verksamhetsområden.


Övrig information


I den här rekryteringen kan urvalstest komma att användas.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Hänvisa inte enbart till ditt CV.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!Kvalifikationer


Vem är du?

Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete och slutför det du påbörjat. Du jobbar mot uppsatta mål, gör det som behövs för att nå dit och du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, du ser logik och samband i komplex information och miljö. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar, driver dina processer framåt och anpassar dig för att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på gemensamma mål.


Vi söker dig som har

Det är meriterande om du har


Ansökan


Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Läs mer här

Jobba hos oss


https://www.trafikverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/


Record metadata

Click to view metadata