Klinikchef till Folktandvården Skåne, Ystad [NB this opening has expired]

Occupation: Klinikchef, tandvård/Verksamhetschef, tandvård
Employer: Folktandvården
Workplace location: Ystad, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-11-04
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Klinikchef, tandvård/Verksamhetschef, tandvård;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du vara med och bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling? Som ledande inom oral hälsa jobbar vi varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden - hela livet.

Som Skånes största tandvårdsaktör har vi stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela sin karriär.

Vi söker dig, som identifierar dig med och inspireras av våra kärnvärden, Nyskapande, Öppna, Tillsammans, och som vill ha det viktiga uppdraget som klinikchef för kliniken i Ystad.

På kliniken i Ystad är vi 25 medarbetare med bred tandvårdskompetens. Vi jobbar med hög delaktighet mot klinikens och Folktandvården Skånes uppdrag. Just nu planerar vi etableringen av ny lokal där du har en viktig roll framåt.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt viktigaste uppdrag blir att entusiasmera och leda medarbetarna och tillsammans med dem driva och utveckla verksamheten. Till stöd i detta arbete har du en kliniksamordnare, vars roll är att ansvara för schemaläggning, administration, produktionsplanering och att stödja verksamheten i den dagliga driften.

Som klinikchef kommer du att:
• ingå i Folktandvården Skånes ledningsgrupp för allmäntandvården
• ha verksamhets- , ekonomi och personalansvar
• arbeta för såväl klinikernas mål som för bolagets övergripande mål
• tillsammans med dina chefskollegor arbeta för att ge patienten bästa möjliga omhändertagande
• ha kontakter och samarbeten med externa leverantörer och andra samhällsviktiga funktioner

Du kommer att vara ansvarig för planering, ledning och verksamhetsutveckling av din klinik. Det är viktigt för oss att vi samarbetar kliniker emellan för skåningens bästa. För oss är det också värdefullt att ha en nära dialog med våra kollektivavtalsbärande parter och du kommer att vara ansvarig för att leda den lokala samverkansgruppen.

KVALIFIKATIONER
För att du ska trivas som klinikchef hos oss behöver du tycka om att arbeta i en föränderlig organisation. Vi vill ligga i framkant och vara ledande i vår bransch, vara öppna för nya arbetssätt och nya behandlingsmetoder, så att vi kan möta omvärldens krav och våra patienters behov. Detta innebär att du behöver vara ödmjuk för vad det innebär att leda i förändring, samtidigt som du är modig i ditt ledarskap. Vi söker dig som har ett driv, är initiativrik och som målmedvetet kan leda verksamhet och medarbetare.

Det är positivt om du har arbetat i liknande positioner tidigare och därmed har värdefull ledarerfarenhet och varit med i och drivit förändringsprocesser. Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som är relevant för tjänsten. Har du tandvårdsbakgrund ser vi det som en fördel.

Vill du jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna, 0721-99 82 14
Karin Persson, Vision, 0725-70 70 35
Valentina Zuta, SRAT, 0724-66 51 69
Aida Aganhodzic, Ledarna, 0725-97 15 07

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är ett bolag, helägt av Region Skåne med närmare 1 500 anställda. Vi finns på 44 orter runt om i Skåne och består av 69 kliniker för allmän- och specialisttandvård.

Record metadata

Click to view metadata