Elev-/klassassistent [NB this opening has expired]

Occupation: Elevassistent
Employer: Lycksele Kommun
Workplace location: Lycksele, Västerbottens län, Sverige
Last application date: 2022-10-21
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


I Lycksele kommun är vi övertygade om att ett välkomnande förhållningssätt och gemensamma värderingar stärker kommunen och dess attraktionskraft. Kommunen vill utvecklas till en välkomnande kommun med högt attraktionsvärde, där talanger tas om hand och utvecklas och kommunmedborgare, kunder, leverantörer och andra som en kommun har kontakt med får ett professionellt bemötande och god service. Lycksele kommun har en framtidstro, drivkraft och engagemang som för oss framåt. Vår värdegrund bygger på Medkänsla, Tillsammans och Drivkraft.
OM JOBBET
Nu söker vi en elev-/klassassistent till Utbildningscentrum och gymnasiesärskolans individuella program.

Vi är Södra Lapplands ledande utbildningscentrum med ett brett utbud av gymnasial utbildning, skidgymnasium (NIU), vuxenutbildning och särskola för ungdomar och vuxna. Vår vision är att tillsammans skapa drivkraft för det livslånga lärandet – ett lärande som är nyckeln till livet!

Som elev-/klassassistent är du ett pedagogiskt stöd till eleverna samt lärarna. I arbetsuppgifterna ingår att stötta elever och en specifik elev under skoldagen både vid skolarbete och på raster samt vid behov ansvara för att planera och hålla i undervisning. Du arbetar stödjande och inkluderande för alla elever utifrån skolans värdegrund och samverkar med lärare i det dagliga arbetet.

Vill du veta mer om Utbildningscentrum? Besök vår hemsida här: http://www.tannbergsskolan.nu/

DIN PROFIL
Vi tror på rätt kompetens på rätt plats. På grund av elevens behov söker vi främst manliga kandidater till det här uppdraget. 

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning, alternativt utbildad socialpedagog, har erfarenhet av liknande arbete eller annan erfarenhet och/eller utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Det är meriterande med kunskap inom intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) samt om du har kunskap om lågaffektivt bemötande. Du kommer att arbeta med elever på gymnasiesärskolans individuella program tillsammans med ansvarig klasslärare och övrig assistent. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en person som sätter eleven i fokus och som känner ett stort engagemang för att stötta och leda ungdomar i skolan. Det är viktigt att du har en god social kompetens, tycker om att arbeta med människor samt har ett gott bemötande, mot såväl elever och vårdnadshavare som andra professioner på skolan. För att trivas i den här rollen ser vi att du är trygg, stabil och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter efter rådande förutsättningar. 

Vi är en värderingsstyrd organisation och vill att ditt bemötande och dina handlingar samspelar med vår värdegrund – Medkänsla, Tillsammans och Drivkraft.

KRAV
Personlig lämplighet

VI ERBJUDER DIG
I Lycksele kommun är människor den främsta resursen. Det är personalresurserna som genererar värde, kvalitét och innehåll i våra verksamheter. Vi eftersträvar att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetares förmågor får komma till uttryck och utvecklas genom ett arbetsklimat som är baserat på öppenhet, tillit och dialog. Medarbetare i Lycksele kommun ska ha möjlighet till balans i arbetslivet, vara delaktig och få möjligheten att stärkas och utvecklas i sin yrkesroll.

Som anställd i Lycksele kommun följer ett antal personalförmåner. För mer information om personalförmåner, se länk:
https://www.lycksele.se/kommun/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/lycksele-kommuns-formaner/

För mer information om hur det är att leva, bo och arbeta i Lycksele, se länk:
https://www.lycksele.se/levailycksele  

OM ANSTÄLLNINGEN
Varaktighet: Tidsbegränsad anställning t om 230616 med eventuell möjlighet till förlängning.
Omfattning: 80%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Lön: Vi tillämpar individuella löner, vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

I Lycksele kommun arbetar alla tillsammans och den mångfald som kommunen representerar är en drivkraft i utvecklingen framåt. Vi arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför organisationen.

Eftersom Lycksele kommun är ett samiskt förvaltningsområde kan kunskaper i samiska vara meriterande i vissa fall.

I Lycksele kommun kan du inom ramen för din ordinarie tjänst arbeta med vår värdegrund som värdskapare. För mer information prata med rekryterande chef.

I Lycksele kan du kombinera ditt vanliga arbete med en deltidsanställning som brandman-/kvinna. Kontakta räddningstjänsten, 0950-162 06, om du är intresserad av att arbeta som deltidsbrandman.

Vi undanber oss all kontakt från annonssäljare som inte söker tjänsten.

Känner du, utifrån vad du läst om oss – att du skulle passa in som elevassistent på Utbildningscentrum? Varmt välkommen med din ansökan märkt med ref nr 516, senast 2022-10-21. Du ansöker via knappen nedan eller via brev till Lycksele kommun, Kommunstyrelsens förvaltning, 921 81 Lycksele.

Record metadata

Click to view metadata