Systemspecialist (Linux) [NB this opening has expired]

Occupation: Systemanalytiker/Systemutredare
Employer: Luleå
Workplace location: Luleå, Norrbottens län, Sverige
Last application date: 2022-11-13
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Företagsbeskrivning


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.Jobbeskrivning


Vattenfall Eldistribution har en samhällskritisk funktion och ska inom några år fördubbla leveranskapaciteten i elnätet samtidigt som leveranskvaliteten ska öka. Detta ställer stora krav på digitalisering, där våra tekniska IT-system är en viktig möjliggörare. Inom avdelningen Operational Technology söker vi nu en Systemspecialist inom främst Linux till en av grupperna.

Du kommer att bli en del av förvaltningen av våra OT-system och driftsmiljöer. Tillsammans med dina kollegor och våra leverantörer kommer du att säkerställa hög tillgänglighet på verksamhetskritiska och samhällsviktiga systemfunktioner baserade på Linux och Windows samt virtualisering. Du kommer att arbeta i nära dialog med interna kunder för att omsätta krav till tillförlitliga och robusta miljöer med hjälp av state-of-the-art teknologi.Kravspecifikation


Vi söker dig som har

• Relevant utbildning

• Erfarenhet av Linux och gärna även Windows

• Arbetserfarenhet inom systemförvaltning, exempelvis ITIL och PM3.

• God kännedom om IT-system vilka nyttjas för olika delar av ett OT-systems livscykel. exempelvis systemadministration, patchning, backuphantering, övervakning, loggning, analys och fjärraccess.

• Produktkännedom om moderna driftmiljöer; virtualiserade server- & klientmiljöer, backuplösningar, databaser, AD etc.

Det är meriterande om du har kännedom om exempelvis IT-brandväggar, IP-baserade nätverk, scripthantering, erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och användarhantering. Produktkännedom om Veeam, VMware, VDI, Splunk, Tenable och JIRA är också ett plus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och välkomnar både nyutexaminerade studenter och mer seniora kandidater. Som person tror vi att du är initiativtagande och ansvarskännande samt har en förmåga att se helheten, vilket gör dig uthållig i din stävan att nå uppsatta mål. Du gillar att arbetar i team och är strukturerad och konsekvensmedveten eftersom du kommer att arbete med verksamhetskritiska, samhällsviktigt och säkerhetskänsliga system. Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt, krävs att du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.Ytterligare information


Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information

Rekryterande chef: Emma Löfgren, emma.löfgren@vattenfall.com

Rekryterare: Teri-Anne Brink, teri-anne.brink@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Systemspecialist (Linux).

Placeringsort: Luleå

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 11:e november 2022.

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på:

www.vattenfalleldistribution.se

Vi ser fram emot din ansökan!


Record metadata

Click to view metadata