Enhetschef [NB this opening has expired]

Occupation: Områdeschef, äldre- och handikappomsorg
Employer: Äldreomsorg särskilt boende, Åvallegården
Workplace location: Gotland, Gotlands län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Områdeschef, äldre- och handikappomsorg;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1700 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.Vilka är vi?
Avdelningen för särskilt boende har ansvar för 148 demensboendeplatser och 187 särskilt boende platser samt 40 korttidsplatser vilka är fördelade på 11 boenden som är utspridda på 6 platser på Gotland.

De olika boendena leds av totalt 14 enhetschefer samt administrativt stöd.

Åvallegården är vackert beläget centralt i Klintehamn, ca 3 mil från Visby. Boendet har 22 platser för särskilt boende, varav en växelvårdsplats och en korttidsplats. Vi är 30 erfarna och kompetenta medarbetare som tillsammans bidrar till att ge våra boende vård och omsorg utifrån varje individs behov.

Vi söker en enhetschef som ska fortsätta leda och driva enheten och dess utveckling framåt.

Dina arbetsuppgifter
Som enhetschef leder du det dagliga arbetet och stöttar medarbetarna i deras planering och med prioriteringar. Du ansvarar för verksamhet, budget och totalt ca 30 medarbetare.

Som enhetschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för enhetens utveckling, rutiner och arbetssätt samt bidra till regionens övergripande utveckling. Du rapporterar till avdelningschefen som även leder äldreomsorgens ledningsgrupp, i vilken du ingår.

I äldreomsorgens ledningsgrupp förväntas du bidra till avdelningens utveckling samt införande av digitala lösningar. Då äldreomsorgen står inför stora rekryterings- och bemanningsutmaningar, har du och dina chefskollegor en viktig roll i att tänka strategiskt och bidra till nya tankesätt för att på bästa sätt möta dessa utmaningar.

Vidare arbetar du löpande med frågor som rör kvalitetssäkring, framtagande av rutiner samt kontakter med brukare, anhöriga och medarbetare. 

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom äldreomsorgen och då ett särskilt nära samarbete med dina enhetschefskolleger inom team mellersta Gotland.

Vem är du?
Vi söker dig som är en erfaren ledare och du har tidigare arbetat som chef. Du har relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, socialt arbete eller ledarskap. Det är en fördel att du har erfarenhet från politiskt styrd organisation och/eller av offentlig verksamhet. Har du även erfarenhet från hälso- och sjukvården, äldreomsorgen eller socialtjänsten är det meriterande. För att lyckas i rollen behöver du också ha goda kunskaper om hälso- och sjukvårdslagen samt socialtjänstlagen.

Som person ser vi att du är strukturerad, ansvarstagande och initiativrik. Du känner stort ansvar för dina uppdrag, dess genomförande och resultat. Du är handlingskraftig och tycker om att se konkreta resultat av ditt arbete. 

För tjänsten krävs B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland


Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.


Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/


På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Record metadata

Click to view metadata