Akuten i Växjö söker sjuksköterskor som trivs i puls och arbetsglädje!

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Region Kronoberg, Sjukhusvård
Workplace location: Växjö, Kronobergs län, Sverige
Last application date: 2022-11-30
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Trivs du i vårdens puls och i en händelserik miljö där du får möjlighet att utvecklas och lära dig nytt varje dag? Då är du den vi söker till vårt team på akutmottagningen i Växjö! I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

På akutmottagningen jobbar vi tätt tillsammans för att skapa den bästa vården för våra akut sjuka patienter. Här möter du patienter med olika vårdbehov, bakgrunder och sjukdomar vilket leder till utveckling och bred kunskap inom din yrkesprofession. På akutmottagningen utförs kontroller och bedömningar på patienterna för att få en bild av vårdbehov och eventuellt behov av inläggning för vidare vård. Vi arbetar nära ambulansen då de kommer till oss med både akuta larmpatienter och även andra patienter i behov av akut sjukvård. Vi tar även emot barn inom kirurgi och ortopedi. Akuten är unik då vi möter patienterna i den mest akuta fasen vilket är både utmanande och givande på samma gång! Akutkliniken i Växjö består av både akutmottagningen och akutvårdsavdelningen (AVA), därför ges möjlighet att efter en tid också börja arbeta på AVA.

Akutkliniken kan kort sammanfattas som händelsernas centrum! Här är ingen dag den andra lik och du kommer mötas av en arbetsplats med puls, fart och fläkt och ett gäng härliga kollegor som tillsammans möter de utmaningar vi står inför varje dag. Du möter människor i alla åldrar och med olika bakgrund vilket medför en stor variation i arbetet och en stor kompetens hos alla medarbetare som finns hos oss, oavsett yrkeskategori. Hos oss får du ett omväxlande, utmanande och roligt arbete!

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss får du göra många olika insatser kring patienterna vilket gör att du utvecklas och lär dig nytt varje dag. Ingen dag är den andra lik och under ditt arbetspass arbetar du tätt tillsammans med dina kollegor. Du som sjuksköterska arbetar i team med undersköterska och tillsammans arbetar ni kring patientens insatser och behov. Som stöd har du också en ledningsansvarig sjuksköterska (LAS) och ett nära samarbete med läkare.

Är du nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i Region Kronobergs utvecklingsprogram under 1.5 år. Programmet syftar till att underlätta övergången från utbildning till arbetsliv och ger dig möjlighet att dela erfarenheter och upplevelser med andra nyutexaminerade sjuksköterskor. Du får också en gedigen regionövergripande introduktion.
Kompetensutveckling är viktigt och prioriterat för våra medarbetare. Som nyanställd får du en längre individanpassad introduktion, går tillsammans med handledare samt tilldelas en mentor som finns med som stöd under ditt första år hos oss. Eftersom vi ständigt ställs inför nya utmaningar och lärdomar erbjuder vi våra anställda såväl övergripande utbildningar som interna utvecklingsmöjligheter.

Hos oss jobbar alla på rotationstjänstgöring vilket innebär arbete dag, kväll och natt. När du jobbar på rotationstjänstgöring kommer du få ta del av Region Kronobergs arbetstidsförkortning som innebär att när du jobbar natt (10 timmar arbetstid) får du fyra timmar extra på din årsarbetstid. Två nätters arbete ger därmed en ledig dag, vilket innebär att schemat blir luftigare och du får mer ledig tid och återhämtning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som trivs bäst i en händelserik miljö med stor variation. Har du någon erfarenhet inom din yrkesprofession är det meriterande men inget krav. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom vården är även det värdefullt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser också att du som söker:
- Är lösningsfokuserad, flexibel och har lätt att anpassa dig till nya situationer
- Har lätt för att skapa goda relationer och lätt för att samarbeta
- Drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen
- Är öppen för nya arbetssätt och bidrar till verksamhetsutveckling

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande rekrytering och urval.

Region Kronoberg kan för dig som ny medarbetare bistå med inflyttarservice. Det kan exempelvis handla om att hjälpa dig att hitta bostad genom våra nätverk. Vi erbjuder även information om aktiviteter, sevärdheter och övergripande om platsen du planerar att bosätta dig i.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Record metadata

Click to view metadata