Biomedicinsk analytiker till Centrum för medfödda metabola sjukdomar [NB this opening has expired]

Occupation: Biomedicinsk analytiker
Employer: Karolinska Universitetssjukhuset, Medicinsk Diagnostik Karolinska
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-04
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Biomedicinsk analytiker/BMA;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vi erbjuder
Klinisk Genetik och CMMS är en medicinsk enhet som tillhör funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK).

Våra analyser är i utvecklingens framkant och bidrar till att fler patienter får en korrekt diagnos.

Vi erbjuder ett givande och varierat jobb vid Centrum för Medfödda Metabola Sjukdomar (CMMS) vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, som är ett specialistlaboratorium för utredning av patienter med en misstänkt ärftlig rubbning i någon av de kemiska reaktionerna i kroppens metabolism. Vid CMMS genomförs också den rikstäckande screeningen av nyfödda för medfödda ämnesomsättningssjukdomar med det så kallade PKU-provet.

Vi använder molekylärbiologiska och biokemiska analyser för diagnostik av patienter. Laboratoriet är i en fas av snabb utveckling där analys av helgenomsekvenseringsdata har blivit standard medan analyser som transkriptom sekvensering (RNAseq) och digital droplet PCR (ddPCR) är på god väg att implementeras.

Om tjänsten
Du kommer att vara placerad på enheten DNA & Cell. Patienter från hela landet remitteras till CMMS för genetisk utredning där misstanken är en medfödd ämnesomsättningsdefekt. Här analyserar vi DNA och RNA från olika vävnadstyper med PCR, Sanger sekvensering, MLPA, och RFLP, för att ställa diagnos på personer med misstänkt medfödd ämnesomsättningssjukdom. Fler än hälften av patienterna vi utreder är små barn, vilket ställer krav på snabba och tillförlitliga resultat så att behandlingen kan sättas in så tidigt som möjligt.

På cellaboratoriet tar vi emot hudbiopsier från patienter för odling av fibroblaster som kan användas för metabola studier, enzymbestämningar och molekylära analyser. Odling av andra celltyper som amniocyter och myoblaster kan också förekomma.

Dina arbetsuppgifter kommer inkludera båda de molekylära analyser och cellodling. Du kommer till stor del arbeta självständigt på laboratoriet samtidigt som du ingår i ett team som arbetar i nära samarbete med läkare och molekylärbiologer. Vi erbjuder utbildningar och interna föreläsningar. Vi arbetar dagtid, måndag till fredag med flextid.

Vi söker
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av självständigt laborativt arbete inom laboratoriemedicin och/eller medicinsk forskning. Det är viktigt att du som kommer till oss tycker om att utföra laborativt analysarbete, är flexibel och är bra på att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är noggrann. Förmåga att kunna planera din egen arbetsdag och att kunna hålla flera bollar i luften samtidigt är också nödvändigt. Det är även viktigt att du är intresserad av att lära nytt. 

Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.

Kvalifikationer
Krav:

- Legitimerad biomedicinsk analytiker eller motsvarande.
- Goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt. 

Meriterande: 

- Erfarenhet av Sanger sekvensering.
- Tidigare erfarenhet av cellodling. 

Om rekryteringsprocessen 
Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Record metadata

Click to view metadata