Wematter - Erfaren mekanikkonstruktör med fokus på industrialisering [NB this opening has expired]

Occupation: Civilingenjör, konstruktion, maskin
Employer: Wematter AB
Workplace location: Linköping, Östergötlands län, Sverige
Last application date: 2022-11-21
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Civilingenjör, konstruktion, maskin;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Är du redo för en ny utmaning som mekanikkonstruktör? Har du erfarenhet av att arbeta med industrialisering? Vill du arbeta i ett företag, världsledande inom AM (Additive Manufacturing), där du får möjlighet att utvecklas och bidra med din kunskap i produkternas och verksamhetens utveckling? Vill du vara med på en spännande resa där du lär dig nya saker varje dag?

Har du svarat ja på ovanstående frågor är det här rätt företag och rätt tjänst för dig!


Om företaget
Vi är Wematter; en 3D-skrivartillverkare som ska placera en 3D-skrivare på varje kontor i syfte att levererera produkter med samma starka hållfasthet som massproducerade produkter har idag.

Vi på Wematter tror på vår planet, vi tror att vi kan förändra världen så att även våra kommande generationer kan leva här under samma förutsättningar som vi. Därför måste vi minska vår användning av material, energi och transporter. Vi tror att det som förstör vår natur mest är produkter som tillverkas, transporteras och lagerförs men aldrig kommer till användning.

Med 3D-skrivartekniken använder vi enbart den mängd material som behövs och minimalt med transport. Vi gör det möjligt med vår egenutvecklade laserdrivna 3D-skrivare, vår molntjänst och vår unika affärsidé; att hyra ut 3D-skrivare, inte sälja dem.

Med vår teknik kan vi leverera starkare 3D-utskrifter i plastkomposit än allt annat som finns på marknaden idag. Vi kan låta kunden fokusera på att ta fram framgångsrika produkter och vi kan övervaka och optimera 3D-utskrifterna genom vår molntjänst.

Det är med den här visionen vi grundades 2014 och det är med den visionen vi ska göra den här världen till en bättre plats. Det är just därför vi behövs, det är vi som gör skillnad – eller som det heter på engelska – ”that’s why We matter”.


Roll och arbetsuppgifter
Vår 3D-skrivare Gravity är en komplex produkt med allt från enkla plåtkonstruktioner till avancerade pneumatiska system. Du kommer att arbeta med Gravity såväl som våra övriga produkter i ekosystemet.

I rollen som mekanikkonstruktör blir du en del av utvecklingsorganisationen och du arbetar med våra produkters design och mekaniska konstruktioner.

Du arbetar med industrialisering, i form av att verksamheten nu växlar från prototypframtagning och produktutveckling till DFM (Design for Manufacturing). Fokus är att utveckla robusta produkter med hög kvalitet och kostnadsoptimal konstruktion.


Önskade kvalifikationer
Som sökande har du minst en högskoleutbildning inom maskinteknik, eller liknande relevant utbildningsinriktning.

Du har minst 5-10 års erfarenhet från arbete inom eller som stöd till producerande verksamhet. Vi söker dig med god och bred erfarenhet från tillverkningsmetodik och volymproduktion.

Du är en senior profil och är van vid att arbeta nära de strategiska besluten runt konstruktion och design av produkten.

Du är dessutom van vid att arbeta med kravställning gentemot underleverantörer.

Du har goda kunskaper inom något eller några olika CAD-system, gärna inkluderat med PDM. På Wematter arbetar vi med Autodesk Inventor och Vault.

Goda kunskaper i tal och skrift i engelska är ett krav för tjänsten.


Personliga egenskaper
Som person är du driven, självsäker och initiativtagande. Du gillar att samarbeta med andra, både inom ditt team och med andra roller/funktioner inom bolaget.

Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbete.

Du tar gärna ett stort ansvar och du tar löpande mycket beslut i ditt arbete, vilket du också stämmer av med teamet och ansvariga för att säkerställa att prioriteringarna blir i enlighet med mål och fokusområden.

För rollen är det viktigt med en ekonomisk medvetenhet och hur roll- och funktionsspecifika beslut påverkar övriga flöden/processer och andra avdelningar inom företaget.


Vårt erbjudande
På Wematter är ingen dag den andra lik, nya saker händer hela tiden och vi arbetar hårt för att ligga i framkant och vara bäst på det vi gör!

Du kommer att bli en del av en växande verksamhet med stora ambitioner.

På Wematter är kulturen viktig och därför behöver du känna igen dig i det vi står för. Vi är pionjärer som bryter ny mark, både för individen och kunden.

Det är viktigt för oss att dina färdigheter och kunskaper kommer till användning! Du kommer att få ansvar från första arbetsdagen och få möjlighet att påverka framtiden inom 3D-printing!


Information och ansökan
Sista ansökningsdatum för tjänsten är 2021-11-15.

Du ansöker genom att registrera meritförteckning och personligt brev via vårt rekryteringssystem.

Vi arbetar med löpande urval och rekommenderar dig därför att du skickar in din ansökan snarast möjligt.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Petter Johansson på 0704-28 70 53 eller petter@wematter.se.

Har du frågor om processen är du välkommen att kontakta Emil Linnerman (HR) på 0760-21 46 21 eller emil.linnerman@wematter.se.

Välkommen med din ansökan!

Record metadata

Click to view metadata