Elnätsdesigner/beredare sökes till Skara Energi [NB this opening has expired]

Occupation: Nätplanerare
Employer: SKARA ENERGI AKTIEBOLAG
Workplace location: Skara, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-10-31
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Nätplanerare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Skara Energi är ett kommunalt bolag med ett 30-tal medarbetare som bedriver verksamhet inom elnät, fjärrvärme, stadsnät och VA. Vi är en av kommunens infrastrukturbyggare och är uppskattade såväl hos kunder som hos medarbetare. Vi skapar värde till kommunen och dess invånare, såväl ekonomisk och genom vårt bidrag till utvecklingen. De senaste åren har vårt fokus legat på att bygga ut infrastrukturen avseende VA och fiber. Nu ser vi att fokus kommer behöva ligga på el och fjärrvärme för att bidra till att göra Sverige fossilfritt. År 2045 kommer troligtvis elbehovet vara dubbelt så stort som det är idag.

Vill Du bidra i arbetet med att säkra vår elleverans och kapacitetsutbyggnad för att möjliggöra Skaras infrastruktur för elbilsladdning och lokala elproduktion? Då är detta rätt chans för dig!

Läs mer om bolaget på www.skaraenergi.se


Välkommen till oss 
På Skara Energi ingår du i ett familjärt bolag med engagerade och framåtsträvande kollegor som utgör en dynamisk och samhällsviktig verksamhet. Här erbjuds du en spänningsfylld och variationsrik vardag där du kommer ha stor frihet och möjlighet att påverka verksamhetens arbete inför framtida utmaningar. Skara Energi kommer exempelvis satsa på den lokala elproduktionen för att kunna skapa en mer hållbar framtid. 


Dina arbetsuppgifter
I rollen som elnätsdesigner arbetar du strategiskt med att visualisera och skapa planer inför framtiden. Du hjälper till med en långsiktig uppbyggnad av nätet och jobbar med beredning, projektering och dokumentering av elnät från 0,4 kV till 12 kV. Du kommer även ansvara för nätberäkningar, kostnadskalkyler, tillståndsfrågor, upprätta/uppdatera nät- och kunddokumentation, hantering av tekniska lösningar, materiel- och utförandebeställningar samt uppföljning. Tjänsten innebär både kortsiktig och långsiktig planering samt en nära dialog och samarbete med kommunen, utförandeentreprenörer, markägare, kunder och myndigheter, där du också bidrar med din kunskap och agerar som en stöttande part. Då vi har ett regionalt samarbete kring vårt elnätsdokumentationsprogram, Trimble, finns möjlighet att växa i en roll som super-user samt lokal och regional administratör. Du kommer ha stor frihet i att planera din arbetsdag utifrån ställda arbetsuppgifter och verksamhetens behov, vilket ger en varierande och inspirerande dag med utmaningar och möjligheter till utveckling.


Din profil
Vi söker en driven, resultatfokuserad och självgående person som motiveras av att generera kundnöjdhet genom att arbeta på ett professionellt och engagerat sätt. Du är kommunikativ, serviceinriktad och har en lösningsfokuserat tillvägagångssätt i alla lägen. Vidare är du prestigelös i ditt sätt att vara i kombination med att du har en stark vilja och nyfikenhet till att lära dig nya saker.

För att lyckas i rollen bedömer vi att du har en utbildning inom elkraft/högspänning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom området. Du har goda kunskaper inom samtliga Office-program samt behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Följande är meriterande:


Tjänsten är på heltid, dagtid med start enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!


Om OnePartnerGroup
OnePartnerGroup är en svenskägd koncern med ett unikt helhetskoncept för företag. Vi är en trygg partner när du behöver hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Hos oss har du tillgång till den bästa lokala kompetensen inom både yrkesarbetar- och tjänstemannasektorn.

Du får också flexibla lösningar som möjliggör långsiktig tillväxt och lönsamhet. Vi finns nära dig. OnePartnerGroup är verksam på 50 orter, med över 2500 engagerade medarbetare. Genom vår kännedom om, och närvaro på, så många platser är vi Sveriges lokalaste samarbetspartner.

Vi är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag.

Record metadata

Click to view metadata