Psykolog till centrala elevhälsan [NB this opening has expired]

Occupation: Skolpsykolog
Employer: Motala kommun, Bildningsförvaltningen
Workplace location: Motala, Östergötlands län, Sverige
Last application date: 2022-11-02
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Skolpsykolog;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Centrala elevhälsan är en del av Bildningsförvaltningen och elevhälsans arbete leds av elevhälsochefen. Elevhälsans främsta uppgift är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att skapa tillgängliga lärmiljöer som främjar barns och elevers lärande, hälsa och utveckling mot utbildningens mål. Vårt arbete omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsans personal har sin anställning centralt men arbetar på uppdrag av rektor. I centrala elevhälsan ingår skolkuratorer, skolsköterskor, skolpsykologer, skolläkare samt specialpedagoger.
Verksamheten omfattar 21 grundskolor, två gymnasieskolor, grundsärskola och
gymnasiesärskola samt fritidshem. Det totala antalet elever är ca 6000.


ARBETSUPPGIFTER
Som skolpsykolog är du en del av elevhälsoteamet på olika skolor och bidrar med din kompetens i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet.

I ditt arbete stöttar du elever att nå målen i skolan genom exempelvis samtal, handledning av personal och information till vårdnadshavare. Du bidrar med kunskap om elevers hälsa, lärande och utveckling. Vidare ansvarar du för att utreda elever som är i behov av särskilt stöd och du agerar länk till externa aktörer. Du tillför psykologisk kompetens som stöd i det pedagogiska arbetet samt i planeringen av elevhälsoarbetet. Du genomför utredningar och bedömningar av elever, grupper och organisation för att bidra med kunskap om förutsättningar för lärande och behov av stöd.

Du ingår i nätverk med möjlighet till kontinuerlig samverkan och erfarenhetsutbyte med andra skolpsykologer. Du ingår också i nätverk med de andra professionerna i centrala elevhälsan.


KVALIFIKATIONER
Du har psykologexamen och vi ser gärna att du har psykologlegitimation. Kunskap om skolan och dess styrdokument, erfarenhet från elevhälsan och specialisering i pedagogisk psykologi är meriterande.

Du ska ha utbildning, erfarenhet och kompetens för att utföra tilldelade arbetsuppgifter. Du bidrar i organisationen genom din psykologiska kompetens som omfattar olika teorier och modeller om förutsättningar för lärande, utveckling och hälsa för både individ och grupp. Din kompetens omfattar vidare grupp-, system- och organisationspsykologi samt kunskap om kriser och konflikter.

Vi söker dig som uppskattar varierade arbetsuppgifter i ett brett uppdrag. Du är flexibel och har god förmåga att arbeta självständigt. Du har god organisations- och samarbetsförmåga och kan uttrycka dig mycket väl på svenska i både tal och skrift. Du har körkort och tillgång till egen bil är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Fackliga företrädare: för kontakt med fackliga företrädare ring växeln 0141-22 50 00

Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Record metadata

Click to view metadata