Handläggare - arbeta med socialtjänstfrågor [NB this opening has expired]

Occupation: Departementssekreterare
Employer: Regeringskansliet
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-06
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Departementssekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Enheten för socialtjänst och funktionshinderspolitik, Socialdepartementet

Trivs du med omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera expertkunskap med förståelse för helheten? Vill du arbeta i en händelserik miljö med fokus på problemlösning och leverans? Nu söker Socialdepartementet en erfaren handläggare med inriktning mot socialtjänstfrågor till enheten för socialtjänst och funktionshinderspolitik.  

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.


Gruppen arbetar bl.a. med övergripande frågor inom äldre- och funktionshindersområdena samt samordning av funktionshinderspolitiken i Regeringskansliet. Aktuell lagstiftning är exempelvis socialtjänstlagen, lagen om stöd och service (LSS) men även socialförsäkringsbalken för assistansersättning samt bilstöd.

Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar bl.a. att utarbeta förslag till propositioner och regeringsuppdrag, men även myndighetsstyrning samt att analysera och sammanställa underlag för regeringens ställningstaganden inom enhetens ansvarsområden. Även löpande frågor som underlag till frågesvar och interpellationer från riksdagen, brevsvar samt samordning av enhetsövergripande processer. Du kan komma att representera Sveriges i olika internationella processer och sammanhang. Fokus kommer i första hand ligga på äldreomsorgen. Område och uppgifter kan dock komma att ändras över tid.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se. 

Din bakgrund 


Vi söker dig med en avslutad akademisk utbildning inom stats­kunskap, juridik eller annan relevant samhällsveten­skaplig utbildning. Du ska ha flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom Regeringskansliet eller annan statlig myndighet. Du behöver ha mycket goda kunskaper i muntlig och skriftlig framställning, både på svenska och på engelska samt god kunskap om socialtjänsten.

Meriterande är erfarenhet av strategiskt utrednings- och analysarbete samt myndighetsstyrning. Vi ser det också som meriterande att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. 

Dina egenskaper


Du ska ha god förmåga att självständigt planera, samordna och driva processer samt kunna ta egna initiativ. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna hantera flera olika arbetsuppgifter samtidigt. Du ska vara kvalitetsmedveten, omdömesgill och strukturerad samt flexibel. Du ska ha förmåga att snabbt sätta dig in i och effektivt analysera komplexa frågeställningar och fatta beslut. Det är viktigt att du trivs i en miljö där det mer långsiktiga och strategiska arbetet kombineras med beställningar att ta fram beredningsunderlag med kort leveranstid.

Meriterande är god förståelse för kraven på arbete och förutsättningarna i en politiskt styrd verksamhet. 

Övrigt


Tillsvidareanställning. 

Tillträde enligt överenskommelse.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?


Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta gruppchef Malin Larsson på 08-405 34 20, eller enhetschef Tony Malmborg på 08-405 33 52. Du är också välkommen att kontakta HR-handläggare Jonas Kask 08-405 58 91. Fackliga kontaktpersoner är Håkan Nyman för Saco och Kristoffer Lundberg för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2022-11-06


Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Socialdepartementet, som är ett av elva departement, ansvarar för frågor som rör samhällets välfärd. De handlar om folkhälsa och sjukvård, socialtjänst inklusive äldreomsorg, omsorg om och rättigheter för personer med funktionsnedsättning, sjuk- och föräldraförsäkring, pensioner, samt premiepensionssystemet.

Record metadata

Click to view metadata