Lärare i fritidshem till Lilla Gårdstensskolan grundsärskola [NB this opening has expired]

Occupation: Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Employer: Göteborgs Stad , Grundskoleförvaltningen
Workplace location: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-10-28
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Under höstterminen 2022 kommer vi att välkomna nya elever till vår nyöppnade grundsärskola, Lilla Gårdsten. Vill du vara med och bygga upp vår nya verksamhet?
Lilla Gårdstens grundsärskola flyttar in i nyrenoverade lokaler mitt i Gårdsten. Skolan ligger på Saffransgatan nära till naturområdena Vättlefjäll och Lärjeån samt Angereds Centrum. Det är lätt att ta sig hit med buss och spårvagn.
Som medarbetare får du vara med och bygga upp, påverka och forma en helt ny verksamhet. Göteborgs Stad erbjuder stöd för dig som vill vidareutvecklas i ditt yrke.

Som lärare i fritidshem kommer du att ingå i ett större arbetslag och undervisa i det ämnet/de ämnen du är behörig att undervisa i. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för planering, genomförande och uppföljning av utbildningen i fritidshemmet. Du kommer att ingå i ett arbetslag med flera professioner där ni har ett nära samarbete kring eleverna. I vårt arbete utgår vi från grundskolans läroplan och kursplan samt utifrån elevgruppens intresse och behov.

Elevernas hälsa och utveckling är alltid i centrum. Det innebär att du kommer att samverka med vårdnadshavare, kollegor och andra, allt för elevernas bästa.

För att du som är nyexaminerad skall få bästa tänkbara start i yrket kommer du att ingå i Grundskoleförvaltningens Lärarakademis introduktion för nyexaminerade lärare. Introduktionen ger dig som nyexaminerad ett nätverk med andra nyexaminerade och riktade aktiviteter under ditt första år som lärare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem. Om du har erfarenhet av att arbeta och undervisa i grundsärskola och inriktning musik i din legitimation är det meriterande. Rollen kräver att du kan uttrycka dig obehindrat i svenska i tal och skrift. Du har arbetat med AKK, känner till TAKK och är motiverad att lära dig mer om teckenkommunikation. Förtrogen med IKT både i undervisningen och som arbetsredskap.

Som person tar du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du behöver även få energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Rollen kräver även att du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål och har lätt att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Record metadata

Click to view metadata