Timvikarier till förskola och skola

Occupation: Barnskötare
Employer: Östra Göinge kommun, Bemanning
Workplace location: Östra Göinge, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-12-18
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Östra Göinge kommun med drygt 15 000 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Här har motgång vänts till framgång och här växer stolta göingar!

I Östra Göinge kommun har vi en gemensam bemanningsenhet för kommunens verksamheter där vår främsta uppgift är att bemanna korttidsfrånvaro. Bemanningsenheten består dels av ett bemanningsteam med undersköterskor, barnskötare och kockar som arbetar heltid. Utöver det har vi timvikarier som täcker upp. Vi bemannar ca 1500-1700 pass per månad. Hela vår verksamhet bygger på att medarbetarna i bemanningen är personer med olika kompetenser som vill, kan och har förmåga att arbeta brett inom:

• Hälsa och omsorg (äldreomsorg, LSS, Personligassistans, dagligverksamhet)
• Förskola och skola
• Lokalvård
• Måltidsenheten
• Kundtjänst

ARBETSUPPGIFTER
Är du engagerad, lekfull, har ett stort barnasinne och vill få arbetslivserfarenhet? Ser du det som en självklarhet att varje enskilt barn/ungdom utifrån sina förutsättningar och delaktighet ska få utvecklas i en pedagogisk miljö? Stämmer detta in på dig? Välkommen till oss! Vi på bemanningsenheten söker flera timvikarier som med kort varsel kan täcka upp i våra förskolor, skolor och fritidshem.

Att arbeta som timvikarie hos oss ger dig möjligheten att få en bred erfarenhet från olika verksamheter och knyta värdefulla kontakter. Du ansvarar själv hur mycket du vill arbeta genom att göra dig tillgänglig i vårt bokningssystem.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är minst 18 år, har en fullständig gymnasieutbildning eller motsvarande, gärna inom barn och fritid. Det är meriterande om du:
• studerar på förskole- eller lärarprogrammet
• utbildad barnskötare, lärarassistent eller elevassistent
• har relevant erfarenhet av arbete i inom förskola/skola.

Då du i arbetet kommer att få insyn i många av kommunens verksamheter, behöver du behandla den med respekt och ödmjukhet. Det är även viktigt att du delar vår värdegrund och ser din roll som ett stöd/en hjälpande hand till kommunens verksamheter i kommunens arbete att göra våra kunder nöjda och stolta.

För att trivas hos oss måste du kunna ta egna initiativ på din tillfälliga arbetsplats, vara lyhörd och flexibel. Du behöver behärska det svenska språket i både tal och skrift. Du är även van vid att använda datorn som ett verktyg i ditt arbete. Det är en fördel om du har körkort och tillgång till egen bil. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att få anställning måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister eftersom vår verksamhet pågår inom Östra Göinges kommuns skolor och förskolor.

ÖVRIGT
Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Vi tillämpar löpande urval. Om du kallas till intervju vill vi att du tar med dig kopior på betyg och examensbevis samt referenser. Vi kontaktar dig via telefon för att inleda en rekryteringsprocess om det skulle vara aktuellt.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här: https://www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Record metadata

Click to view metadata