Ingenjör som vill göra Gripens räddningssystem ännu bättre [NB this opening has expired]

Occupation: Civilingenjör, konstruktion, maskin
Employer: SAAB AB
Workplace location: Linköping, Östergötlands län, Sverige
Last application date: 2022-11-11
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vill du vara med och göra Gripens räddningssystem ännu bättre? Vi söker systemingenjörer för spännande arbetsuppgifter inom detta område!

Din framtida utmaning

I din roll kommer du att medverka till att utveckla och underhålla Gripens Räddning och Oxygensystem. Arbetet bedrivs i projektform. Våra kompetenta team består av engagerade och stödjande medarbetare som snabbt tar dig med in i både gemenskapen och i arbetet där du kommer att medverka i olika steg av utvecklingskedjan. I denna roll kommer du ha nära samarbete med både testpiloter och flygläkare!

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära:

* Utveckling av system & apparater
* Kravnedbrytning
* Kravverifiering
* Teknisk dokumentation
* Test och verifiering
* Utredning av driftärenden
* Underhållsberedning
* Systemsäkerhetsarbete

Tjänsteresor kan förekomma.

Riktningen för din utveckling kommer delvis att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse.


Den du är idag

Vi söker dig som gillar att jobba i ett lag där man ställer upp och hjälper varandra för att uppnå gemensamma mål. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information.

För att lyckas i din roll behöver du ha god känsla för mekanik och fysik och en vilja att se helheten i stora system. Lämplig bakgrund är högskole- eller civilingenjörsutbildning inom flyg, mekanik, fysik eller motsvarande.

Dokumentation och kontakter i det dagliga arbetet sker på både engelska och svenska så du behärskar båda språken i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt de krav och gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på svenskt medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sektionen ingår i området grundflygplansystem och består av 11 engagerade medarbetare. Arbetet bedrivs i flexibla team som ansvarar för sektionens gemensamma leveranser och mål.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Record metadata

Click to view metadata