Avlösare och ledsagare [NB this opening has expired]

Occupation: Ledsagare
Employer: Österåkers kommun
Workplace location: Österåker, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-04
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vi inom produktionsförvaltningens område vård och omsorg ansvarar för kommunalt driven vård och omsorg inom äldre- och funktionshinderområdet. Våra medarbetare har kompetens inom det medicinska, beteendevetenskapliga och sociala området, samt inom språk och kultur. Vi utgår alltid från kundens behov och ger varje kund ett gott bemötande, bra service, trygghet och inflytande. Vårt arbete präglas av ansvar, möten och samspel med andra människor.

 

Vill du göra skillnad för en annan människa?
Då ska du jobba som Ledsagare eller avlösare i Österåkers kommun.

Ditt nya jobb


Vi söker 3 ledsagare/avlösare för arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Vi söker i första hand yngre personer, både manliga och kvinnliga.
Ledsagning LSS kan beviljas till barn, ungdomar och vuxna. Som ledsagare följer du med personen till fritids- och kulturaktiviteter, går promenader m.m.
Avlösarservice i hemmet innebär att du avlastar anhöriga, för att dom ska få möjlighet till aktiviteter med syskon eller egna aktiviteter. Insatsen utförs i hemmet eller dess närhet.
Båda insatserna utförs oftast på eftermiddagar, kvällar och helger.

Din profil

Du ska ha erfarenhet av eller kunskap om funktionsvariationer inom till exempel autismspektrat. Erfarenhet av arbete med barn är meriterande.


Du ska vara lyhörd, flexibel och tydlig. Du ska kunna arbeta efter andra personers behov och önskemål och kunna skilja det från egna behov och värderingar.
Du ska ha ett genuint intresse av att möta andra människor i deras vardag.


Innan anställning ska du lämna ett giltigt utdrag från belastningsregistret.
Du måste vara över 18 år för att få anställning.

I Österåkers kommun prioriterar vi trygg och säker vård och omsorg. För att få arbeta brukarnära med personer i riskgrupp och inom äldreomsorgen behöver du vara vaccinerad mot covid-19. Om du blir kallad till intervju kommer vi be dig uppvisa ditt vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten. 

Anställningens omfattning

Timmar enligt beslut.

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning med timlön.

Tillträde

Omgående 

Sista ansökningsdag

2022-10-31

Visst låter det spännande? Registrera din ansökan via knappen ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar på något annat sätt.

Gå gärna in och läs mer på osteraker.se/jobbaiösteråker

Österåkers kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Kontaktuppgifter till våra fackliga företrädare hittar ni på hemsidan.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi önskar därför att inte bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Tre mil till Stockholm, 1 100 öar, 93 mil kustlinje och ett lite härligare sätt att leva. Vi i Österåker är stolta över vår storstadsnära skärgårdsmiljö där det natursköna kulturlandskapet alltid finns nära. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med småstadskaraktär. Här utvecklar vi ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka. Österåker kännetecknas av entreprenörsanda och en stark kultur av företagande.

Record metadata

Click to view metadata