Forskningsingenjör inom grön kemi och bioteknik [NB this opening has expired]

Occupation: Forskningslaborant, kemi
Employer: Lunds universitet, LTH, Kemiska institutionen LTH
Workplace location: Lund, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-10-28
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Forskningslaborant, kemi;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Beskrivning av arbetsplatsen
Positionen är placerad vid avdelningen för bioteknik vid kemiska institutionen.

Avdelningen bedriver forskning och utbildning på grundnivå och forskarutbildning inom olika grenar av bioteknik. Avdelningen driver flera tvärvetenskapliga projekt i samarbete med industripartner som involverar utveckling av processer för omvandling av förnybara resurser till kemiska byggstenar för hållbara kemikalier och plast lämpade för cirkulär ekonomi. Utveckling av biobaserad plast är ett viktigt område där samarbete mellan bioteknik, organisk och polymerkemi är avgörande.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
- Aktivt deltagande i forskningsuppgifter i ett internationellt samarbetsprojekt som handlar om utveckling av biobaserade monomerer och polymerer.
- Syntes av kemikalier, monomerer och polymerer genom bio- och kemisk katalys och deras karakterisering
- Ta en aktiv roll i samarbete med andra parter i projektet
- Skriva vetenskapliga artiklar och rapporter

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Magisterexamen i ämnena grön kemi och bioteknik eller relaterad disciplin.
- Mycket bra muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.
- Kunskap och bakgrund inom organisk syntes, funktionalisering och biotransformation av kemikalier och monomerer, polymerisation och / eller spektroskopisk och fysikalisk-kemisk karakterisering,
- Mycket motiverad och förmåga att utföra experimentella uppgifter som en gruppmedlem.

Meriterande för anställningen är:

- Utbildning i grön kemi eller bioteknik.
- Teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet om kemisk syntes, biotransformation och karakterisering.
- Produktanalys med kromatografi och spektroskopi.
- Kunskap om biobaserade kemikalier, monomerer och polymerer.
- Goda färdigheter inom planering, design och organisation.
- Erfarenhet av att arbeta med industrin eller att arbeta i ett företag

Hänsyn kommer även att tas till god samarbetsförmåga, lagarbete, drivkraft och självständighet, samt hur den sökandes erfarenheter och färdigheter kompletterar och stärker pågående forskning inom avdelningen, och hur de kan bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning (särskild visstidsanställning) på heltid, mellan 2023-01-01 och 2023-07-31, eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningne amtchar sina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Välkommen med din ansökan!

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Record metadata

Click to view metadata