Teknisk IT-projektledare till Samhall Örebro [NB this opening has expired]

Occupation: Projektledare, IT
Employer: Samhall AB
Workplace location: Örebro, Örebro län, Sverige
Last application date: 2022-10-23
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Projektledare, IT;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Samhall arbetar dagligen med att bryta utanförskap, stärka självkänslan hos sina medarbetare och bidra till en ökad mångfald i arbetslivet. Genom att utveckla sin arbetsförmåga i kunduppdrag kan personer med funktionsnedsättning öka sina möjligheter till arbete på den reguljära arbetsmarknaden.
Nu söker vi en teknisk it-projektledare för att fortsätta kunna skapa värde i samhället och du kommer bli delaktig i vår digitaliseringsresa som pågår just nu i en redan framåtlutad IT-organisation. Vi är tillräckligt små för att just du ska kunna göra skillnad och samtidigt tillräckligt stora för att du ska kunna växa och utvecklas hos oss!
Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som teknisk IT-projektledare tillhör du vår interna IT – avdelning på Samhall, i den mindre grupperingen IT – leverans.I teamet arbetar idag åtta medarbetare med olika arbetsuppgifter med fokus på bland annat drift, arbetsplats och telefoni, molnarkitektur och processansvar. Med din specialistkompetens stödjer du organisationen i it-utvecklingsprojekt med allt från mindre till komplexa projekt. Du leder och koordinerar arbetet avseende IT-infrastruktur i samband med förändringar av våra lokaler. Vid etablering, flytt och avveckling av våra lokaler berörs den IT-infrastruktur som finns i dessa, och där kommer du in. Du arbetar i ett team och samverkar med både kollegor och externa parter, hela vägen från behov, analys, kravställning till genomförande och uppföljning med slutrapportering. Det finns även andra uppdrag och projekt främst inom it-leverans som du kommer att driva där dina förmågor kommer till nytta och användning.
I rollen ansvarar du för:
Att ta emot behov av IT-stöd som bereds och utreds
Koordinering av arbete med leverantörer och kollegor
Bistå arbetet under en incident och delta i problemutredningar
Vara med och driva den operativa och taktiska utvecklingen inom ditt område.
Ta fram handlingsplaner, rutiner och instruktioner samt ansvara för kommunikation, uppföljning och rapportering kring dessa.
Agera sakkunnig inom området i projekt och mot verksamheten
Agera kravställare och kommunicera med både leverantörer och beställare

Din profil och bakgrund:
Vi söker dig som har ett eget driv och är självgående. Du har en god samarbetsförmåga och är duktig på att skapa relationer både internt och externt. Du har även integritet, är en god kommunikatör och kan vid behov övertyga och leda andra i viktiga beslut och processer. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Ca 5 års erfarenhet inom teknisk it-projektledning
Har teknisk kunskap vad gäller exempelvis Microsoft, Säkerhetskoncept, ITIL och molntjänster.
God kännedom om och har arbetat med autentisering, samt Nätverk och Kommunikation som tillhör infrastrukturen.
Behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift
Meriterande med relevanta certifieringar inom projektmetodik.

Hos oss kommer du trivas om du gillar förändring och möjligheten att kunna påverka såväl arbetsmiljö som företag. Du har en god teknisk förståelse och initierar gärna nya strategier och idéer som bidrar till att utveckla den interna IT-miljön. Du är van att tänka holistiskt och se helhetsbilden där du förstår hur beslut och projekt påverkar specifika enheter, resultat och processer.
Ansökan och övrig information
Vill du bli en av oss? Ansök redan idag då ansökningarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Samhall arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.  
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning  
Anställningsdatum: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad:  100%
Sista ansökningsdag: 23:e oktober 2022 
Placeringsort: Örebro
Kontaktperson Samhall:
Pär Fredriksson IT Leveranschef tel. 019-609 39 45
Fackliga kontaktuppgifter:
Asim Zilic, Saco 021–831820  
Siwerth Alm, Unionen 070-546 87 17
Tommy Salomonsson, Ledarna 013-37 33 53
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Record metadata

Click to view metadata