Palliativa resursteamen PRT- kommande ASIH söker sjuksköterskor! [NB this opening has expired]

Occupation: Sjuksköterska, grundutbildad
Employer: Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, palliativt centrum
Workplace location: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-11-30
Publication date: 2022-10-14This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vad är specialiserad palliativ vård?

Specialiserad palliativ vård är vård som ges till patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov och som utförs av ett multiprofessionellt team med särskild kunskap och kompetens i palliativ vård.

Teamet består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Utifrån patientens ofta komplexa behov och livssituation bidrar samtliga professioner till att optimera den palliativa vården. Som sjuksköterska har du en viktig roll i teamet.

Om verksamheten

Inom den palliativa sektionen finns idag Palliativt Centrum (PC), som är vår enhet för utbildning, utveckling och forskning, Palliativt konsultteam samt Specialiserat Palliativt Resursteam (PRT) som bedriver palliativ vård i hemmet i samverkan med kommunerna. Sektionen har även medicinskt ansvar för Göteborgs tre hospice.  Grunden i vårt arbete är att främja god livskvalitet trots livshotande sjukdom och utgår från den palliativa vårdens fyra hörnstenar; kommunikation, symtomlindring, närståendestöd och teamsamarbete.

Sjuksköterska i det palliativa resursteamet, PRT- kommande ASIH (avancerad sjukvård i hemmet)

PRT har ansvar för patienter i behov av specialiserad palliativ vård och vårdas i det egna hemmet i Göteborgs Stad, Mölndals Stad, Partille-, Härryda- och Öckerö kommun. Din arbetsplats är Högsbo sjukhus och i hemmet hos patienten. Du har fokus på patient och närstående och stödjer den kommunala hälso- och sjukvårds- samt omvårdnadspersonalen i det dagliga arbetet.

Exempel på arbetsuppgifter är remisshantering, ronder, i samråd med teamets läkare följa upp läkemedelsordinationer, delta i vårdplaneringar och ha en koordinerande funktion kring olika professioner och vårdinrättningar. Arbetsdagen består till viss mån av hembesök hos patienten med olika vårdinsatser. Teamen är indelade mot olika geografiska områden. Den specialiserade palliativa vården ges till patienter oavsett boendeform.

Som sjuksköterska i PRT arbetar du dagtid, måndag-fredag.

Efter övergång från PRT till ASIH, kommer den specialiserade palliativa vården att bedrivas dygnet runt inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets upptagningsområde.

Övergången kommer att ske med projektledning och i en takt som är trygg och säker för våra patienter. En lyhördhet för våra medarbetare är självklar med målet att fortsatt uppleva sin arbetsplats som attraktiv och med god arbetsmiljö.

Vad vi kan erbjuda dig som söker

Vi erbjuder dig att arbeta med specialiserad palliativ vård i PRT under utveckling mot ASIH. Vi erbjuder dig ett spännande utvecklingsarbete med fokus på teamsamverkan. Tillit till, och utveckling av teammedlemmarnas olika kompetenser står i fokus. Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter, utbildning inom specialiteten samt handledning.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med engagemang för, och erfarenhet av, palliativ vård. Ditt engagemang för patientgruppen såväl som din kunskap och erfarenhet är central i teamet och för den palliativa vårdens utveckling. Meriterande är erfarenhet av arbete inom specialiserad palliativ vård och/ eller erfarenhet av ASIH eller jämförbar vårdorganisation för specialiserad palliativ vård såsom Hospice. Magister/ master-examen i omvårdnad, specialistutbildning i palliativ vård, onkologi, geriatrisk vård eller annan för verksamheten adekvat vidareutbildning är meriterande. Du har mycket god förmåga att samarbeta i team liksom att arbeta självständigt. Du har goda pedagogiska färdigheter och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Resor i arbetet förekommer, körkort är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss.


Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Record metadata

Click to view metadata