Rektor till Kungshögsskolan [NB this opening has expired]

Occupation: Rektor
Employer: Ljungby kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen
Workplace location: Ljungby, Kronobergs län, Sverige
Last application date: 2022-10-31
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Rektor;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans och vi siktar på att bli 35 000 invånare år 2035. Vi som jobbar här är öppna, vi är framåt och vi vill. Varje medarbetare hos oss är med och gör skillnad för alla som bor och lever i vår kommun. Vill du vara med?

Välkommen till Ljungby kommun - tillsammans bygger vi morgondagens samhälle! Rektorerna i Ljungby har ett nära samarbete.
Kungshögsskolan är en centralt belägen F-9 skola med ca 550 elever. Här finns grundskola med förskoleklass till årskurs 9, grundsärskola och fritidshem.
Kungshögsskolan har fina lokaler och är en modern skola med stimulerande lärmiljöer där elever och personal trivs. Flexibel undervisning möjliggörs genom digitala verktyg och anpassade lokaler. Skolan har ett kreativt centrum med praktiskt- estetiska ämnen och bibliotek

Läs mer om oss som arbetsgivare på www.ljungby.se/jobb.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta som rektor på Kungshögsskolans grundskola 7-9. I årskurs F-6 finns en klass i varje årskurs, på 7-9 är det flera parallellklasser. Ledningsmässigt finns tre chefer på skolan. De utgör ett ledarlag som utöver sina egna ansvarsdelar tar ett gemensamt ansvar för skolans utveckling. Skolan har en pedagogisk samsyn där lektionsdesign är en del i det systematiska kvalitetsarbetet.

Som rektor ska du driva ett målinriktat utvecklings- och uppföljningsarbete. Du kommer att ha ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. I uppdraget ingår att ständigt vidareutveckla pedagogik, värdegrund och verksamhet med målsättningen att alla elever, utifrån sina förutsättningar ska utvecklas så långt som möjligt. Du arbetar med ständiga förbättringar och ser till helheten i förvaltningen och kommunen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har engagemang och pedagogiska visioner som du kan omsätta. För tjänsten krävs pedagogisk utbildning, goda ledaregenskaper samt erfarenhet från arbete med pedagogisk verksamhet. Rektorsutbildning är meriterande.

Tillsammans med elever, vårdnadshavare, medarbetare och kollegor vill du vidareutveckla verksamheterna enligt gällande styrdokument och Ljungby kommuns vision. Du är resultatinriktad, bra på att delegera, samverka och låta medarbetare växa. Du ska även ha god förmåga att skapa förtroende hos elever, vårdnadshavare, personal och andra aktörer.


ÖVRIGT
Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, friskvårdsbidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.

Ljungby kommun erbjuder In- och medflyttarservice. Det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att byta livsmiljö och flytta till vår kommun.
Maila inflyttarservice@ljungby.se om du vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med i samband med en flytt till Ljungby kommun.

I Ljungby kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.

Record metadata

Click to view metadata