Du logoped, jobba hos oss på Habiliteringen och gör skillnad varje dag! [NB this opening has expired]

Occupation: Logoped
Employer: Region Dalarna
Workplace location: Falun, Dalarnas län, Sverige
Last application date: 2022-11-10
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Logoped;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Habiliteringen är en länsövergripande specialistverksamhet som finns på fem orter i Dalarna. På varje enhet finns barn-och ungdomshabilitering samt vuxenhabilitering bestående av tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens.

Habiliteringens uppdrag består i att erbjuda barn, ungdomar och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar samt till deras närstående sammansatta specialistinsatser för att uppnå bästa möjliga funktionsförmåga och ett fungerande vardagsliv.

Som logoped i habiliteringsteam hos oss på Region Dalarna får du ett lärorikt och omväxlande arbete. Vi behöver nu stärka våra team med logopeder på flera av våra enheter - vill du bli en av dem?

I vårt barnteam samverkar arbetsterapeut, dietist, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och chef.

Dina uppgifter som logoped är bland annat att i nära samråd med patient, närstående och övriga yrkesgrupper inom teamet kartlägga, utreda och följa upp tal- och språkproblematik samt ät- och sväljsvårigheter i patientens olika miljöer. Du utreder behov av och förskriver, samt följer upp kommunikationshjälpmedel.

Du erbjuds introduktion, tillgång till handledare samt yrkesträffar tillsammans med logopedkollegor i länet som bidrar till din utveckling.

KVALIFIKATIONER

Du är legitimerad logoped, gärna med några års erfarenhet.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med barn samt om du har erfarenhet eller kunskap om olika funktionsnedsättningar.
Du har ett engagemang och intresse för arbete med vår målgrupp. Du trivs med att jobba i team men har även god förmåga att arbeta självständigt.

Genom ditt professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl kollegor som patienter och närstående, samt bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du delar gärna med dig av din kunskap och ber om hjälp vid behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Är du vår framtida kollega, tveka inte, lämna in din ansökan! Vi samarbetar länsövergripande, men du har din tillhörighet på någon av de fem enheterna. Glöm inte att ange i ansökan vilken enhet du skulle vilja arbeta på!

Förmåner:

- Du jobbar dagtid, vardagar och har själv möjlighet att påverka din arbetstid med förmånligt flexavtal.
- Vissa administrativa arbetsmoment kan ske på distans i överenskommelse med din chef. Vi jobbar också allt mer med digitala lösningar både i patientarbetet och i mötesverksamheten.
- Vi har egen personalutbildning och är generösa med vidareutbildningar som matchar verksamhetens behov.
- Du får 2 000 kronor/år i friskvårdsbidrag.
- Alla har rätt till 25 dagars semester per år. Hos oss får du ytterligare 6 dagar det år du fyller 40 år, och sedan ytterligare 1 dag när du fyller 50 år.
- Vi har tjänstepension som kompletterar den allmänna pensionen. Du kan välja att själv placera 4-4,5 procent av din bruttolön.

Logoped, Mora, Avesta, Borlänge, Ludvika.

B-körkort är ett krav. Resor förekommer i tjänsten inom länet.
Intervjuerna sker löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen kräver utdrag ur polisens belastningsregister samt att du kan uppvisa ett vaccinationsintyg för covid-19.


Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis då Region Dalarna har som krav att våra medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Record metadata

Click to view metadata