Behörig SVA/svensklärare hos IES Kista [NB this opening has expired]

Occupation: Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Employer: Internationella Engelska Skolan Kista
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-10-28
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Lärare i grundskolan, årskurs 7-9;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.seBehörig lärare i Svenska/SVA

Vi söker en behörig lärare med lärarlegitimation i svenska och/eller SVA till åk 5-7 med tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är ungefär 60% lektioner och 40% specialundervisning och täcker en tjänstledighet.

Internationella Engelska Skolan Kista är en åk 4-9 skola med 896 elever och drygt 100 medarbetare. Skolan öppnade 2015 och har sedan dess utökad till att bli den största grundskola i Rinkeby-Kista-området i norra Stockholm. Vi är stolta över vår elevgrupp där mer än 40 olika modersmål finns och denna mångfald avspeglas även i vår personalkår. Vi bedriver upp till 50 % av vår undervisning på engelska, enligt den svenska läroplanen (Lgr22).

Den svensklärare som vi söker brinner för sitt ämne, har bra ordning i sitt klassrum och ett genuint intresse för elevernas välmående. Du kommer att samarbeta med kollegorna i ditt ämneslag för att planera inspirerande lektioner samt se till att den lokala arbetsplanen för svenska utvecklas. Utöver ämneslaget ingår du också i ett arbetslag där ni håller koll på elevernas akademiska utveckling och allmänna välmående. I arbetsrollen ingår även mentorskap för en klass som du delar med en kollega.

För att lyckas med undervisningen på IES Kista är det viktigt att förstå elevers olika bakgrund och förutsättningar samt ha förmåga att anpassa sig. På ett akademisk sätt prioriterar vi ett strukturerat och välplanerat undervisning baserat på forskningsinformerade metoder för effektiv hantering av kognitiv belastning och etablering av en grundläggande kunskapsbas.

När det gäller elevhälsan tror vi starkt på att våra elever frodas och trivs när vi ger dem rätt förutsättningar. Som säger Dr Ross Greene, "barn klarar sig bra om de kan". För oss är det även viktigt att eleverna lär sig ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och arbetsmiljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

Som en del av IES-familjen är vi en tvåspråkig skola och rekryterar passionerad och mycket kompetent personal från såväl Sverige som utomlands. Är du en kompetent och entusiastisk lagspelare som gillar en utmaning och möjligheten att arbeta i en stimulerande miljö är du varmt välkommen till IES Kista.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt via vår ansökningsportal IES Careers.

Record metadata

Click to view metadata