Översiktsplanerare, fysisk planering [NB this opening has expired]

Occupation: Planeringsarkitekt/Fysisk planerare
Employer: Skellefteå kommun, Samhällsbyggnad
Workplace location: Skellefteå, Västerbottens län, Sverige
Last application date: 2022-12-04
Publication date: 2022-10-14

Prerequisites

Work experiences: Planeringsarkitekt/Fysisk planerare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Här ska fler människor leva och bo, det byggs och planeras som aldrig förr. Nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur tar form. Det är inte tvärenkelt. Prioriteringar av tid, kompetens och engagemang är sällan det. Men vi kan lova att det alltid kommer att vara värt det. Vi arbetar först och främst för andra och varandra. Då är den där känslan av att ha gjort skillnad rätt svårslagen.

Vi söker nu en nyfiken och kunnig fysisk planerare till vårt team inom planverksamheten.

Planverksamheten är en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen, vilket är en viktig del i den dynamiska utvecklingsprocess som Skellefteå befinner sig i just nu och där vi har en viktig roll. Idag är vi 20 anställda inom Planverksamheten, med bredd i kompetens, bakgrund och utbildning. Vi arbetar med omfattande planeringsprojekt i samarbete med kommunens övriga förvaltningar samt samhällsplaneringsfrågor som rör hela kommunens organisation och utveckling. Vår vardag innehåller även mycket arbete med viktiga gestaltningsfrågor i mindre och större projekt samt medverkan i utredningar och förvaltningsövergripande arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som översiktsplanerare är du operativ projektledare som ansvarar för att leda det egna arbetet och arbetet med ett antal fördjupade översiktsplaner. Rollen innebär även att man stöttar sina kollegor i arbete med övriga översiktsplaner. Du driver projekten under ledning av politisk styrgrupp och tjänstepersonsbaserad ledningsgrupp. Arbetet ska genomföras i enlighet med kommunens systematiska process för översiktsplaner samt följa framtagna mallar för innehåll. Du är delaktig i förvaltningsövergripande projektteam (ÖP-forum). Ekonomiskt ansvar för projekten kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har god erfarenhet av att arbeta med översiktsplanering och inom PBL-processer. Du har erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation samt vana av att leda projektgrupper. Du har relevant utbildning som exempelvis samhällsplanerare, fysisk planerare eller planeringsarkitekt. Du brinner för samhällsutveckling och drivs av att vara med och forma hållbara och attraktiva samhällen som skapar goda livsmiljöer. Yrket kräver att du uttrycker dig väl i både tal och skrift samt på svenska och att du kan arbeta med digitala verktyg och program inom området.

Som person är du trygg i din yrkesroll och kan självständigt hantera dina arbetsuppgifter. Du har en stor egen drivkraft samt en öppenhet för nya idéer och arbetssätt. Du gillar att arbeta med andra och är van att möta människor i olika situationer. Du tar hänsyn till flera perspektiv samt har god förmåga att göra korrekta och prestigelösa avvägningar med avseende till helhetens bästa. Du är flexibel, kan ställa om och anpassa dig till ändrade omständigheter samt är en god kommunikatör både internt och externt.

Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall.

Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt.


Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Record metadata

Click to view metadata