Ekonom inom reskontra till stort energibolag! [NB this opening has expired]

Occupation: Redovisningsekonom
Employer: Academic Work
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-15
Publication date: 2022-10-15

Prerequisites

Work experiences: Redovisningsekonom;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Söker du efter nya utmaningar och har lång erfarenhet av att arbeta som ekonom inom reskontra? Se hit! Vi söker för kunds räkning dig som är en driven och van att arbeta självständigt. Du blir del av ett företag som säkrar stockholmsregionens tillgång till värme, kyla och hantering av avfallstjänster med ett stort fokus på miljö och hållbarhet. Skicka in din ansökan idag då urvalet sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Vi söker nu en ekonom inom reskontra till vår kund som behöver hjälp att täcka upp och överbrygga en rekrytering tills 31 januari 2023. Dina arbetsuppgifter kommer främst gå ut på att täcka upp för både löpande dagligt arbete och projektarbete vid implementation till nytt ERP (IFS) under hösten.

För att lyckas i rollen ser vi att du har lång erfarenhet av att jobba med reskontra (främst kundreskontran) samt att leda en mindre grupp kollegor i olika dagliga arbetsuppgifter. Du är nyfiken, självständig och ta ansvar för att leta efter den information som är nödvändig för att lösa uppgiften du har framför dig.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Säkerställa kundreskontrafunktionen med dagliga inbetalningar, utreda och hantera avvikelser, reglering av felbetalningar och kreditfakturor
- Kontakt med inkassobolaget och kontering av inkassofakturor
- Bokningar av osäkra kundforddringar och reserveringar i samband med månadsbokslut
- Kontoavstämningar, månadsrapport för reskontran. Därutöver kommer du att delta i projektarbete med tester och utbildning vid pågående införande av ny reskontra inom ERP systemet IFS
- Projektarbete kan ävern bli aktuellt inom andra ekonomiprocesser exempelvis leverantörsreskontran

VI SÖKER DIG SOM
- Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
- Flera års erfarenhet inom området
- Tidigare erfarenhet av likande projekt och inplementeringar
- Tidigare erfarenhet av att leda mindre grupper
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal samt skrift

Meriterande erfarenhet:


* Erfarenhet från arbete med systemet IFS
* Erfarenhet från att deltaga vid imlementering av ERP system
Vi söker dig som är


* Ansvarstagande
* Innovativ
* Samarbetsinriktad


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, konsultuppdrag tills 31 januari
* Placering: Stockholm


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Record metadata

Click to view metadata