Undersköterskor/vårdbiträden till Ekliden [NB this opening has expired]

Occupation: Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Employer: Karlskrona kommun
Workplace location: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
Last application date: 2022-11-02
Publication date: 2022-10-15

Prerequisites

Work experiences: Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


I Karlskrona är våra ambitioner höga och vi brinner för att utveckla den moderna staden i havet. Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad.
Välkommen till Blekinges största arbetsgivare, där dina möjligheter att utvecklas är goda.

Undersköterskor/vårdbiträden till Ekliden
I Karlskrona kommun värnar vi om varje medarbetares arbetsmiljö. Vi vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas i sin yrkesroll. Hos oss ska alla gå till jobbet med en positiv känsla och vi strävar efter att skapa livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag. Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Då passar du hos oss på Ekliden! 
Ekliden är ett omvårdnadsboende med 59 lägenheter fördelade på olika avdelningar. På boendet arbetar cirka 50 medarbetare. Vårt arbete på Äldreförvaltningen utgår från den enskilde hyresgästen och hans/hennes möjlighet till delaktighet i sina vård och omsorgsbehov. Vi arbetar efter det salutogena arbetssättet och strävar efter att se till hela människan. Som ett led i utvecklings- och förändringsarbetet inom särskilt boende finns en kvalitetsansvarig undersköterska i varje arbetsgrupp. Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad som regleras enligt avtal samt rullande schema dag/kväll.
Till Eklidens omvårdnadsboende söker vi 10 nya kollegor till hela verksamheten men främst till våning 6 som ska öppnas upp i början av 2023. Du är utbildad undersköterska/vårdbiträdeoch har gärna dokumenteraderfarenhet av vård och omsorg. Vill du vara med och forma vår arbetsplats och boendemiljö tillsammans med oss? Skicka in din ansökan redan idag!

Kvalifikationer
Som person är du ansvarstagande och lösningsfokuserad, och du har ett salutogent förhållningssätt i ditt arbete. Vi värdesätter din höga empatiska förmåga och stora engagemang för äldre människors välbefinnande och möjlighet till ett värdigt liv. Att se till hyresgästernas olika behov och möjligheter är en självklarhet för dig. I ditt arbete är du också flexibel och förändringsbenägen, och har en förmåga att kunna prioritera om samt att hantera snabba omställningar. Arbetet kan ibland vara både fysiskt och psykiskt utmanande. Det är viktigt att du har ett professionellt och respektfullt bemötande samt en förmåga att skapa trygghet och lugn även i stressiga situationer. Du har en positiv inställning och bidrar till ett positivt arbetsklimat för att främja ett gott samarbete.Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vi söker dig som:
Är utbildad undersköterska/vårdbiträde och har gärna dokumenteraderfarenhet av vård och omsorg.
Har grundläggande datorkunskaper och erfarenhet av social dokumentation.
Behärskar svenska i tal och skrift.
Vi ser även att det är meriterande om du har:
Arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg.
Utbildning och erfarenhet som specialistundersköterska är meriterande.
Erfarenhet av dokumentation i systemet LifeCare.
Erfarenhet av demensvård; av låg affektivt bemötande; och/eller tydliggörande pedagogik.
Körkort

Anställningen
10 tjänster, tillsvidare. Provanställning kan tillämpas upp till 6 månader. Sysselsättningsgrad på 100% heltid enligt schema. Tillämpas enligt behov i verksamheten.
Arbetstid: dag/kväll såväl vardag som helg. Tillträde enligt överenskommelse. Urval kan ske löpande under ansökningstiden.
Vårt arbete på Äldreförvaltningen utgår från den enskilde hyresgästen och möjligheten till delaktighet i sin personliga omvårdnad och sitt sociala innehåll. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt med tonvikt på Äldreförvaltningens värdegrund och värdighetsgarantier. I uppdraget som undersköterska/vårdbiträde kommerdu att ge personlig service, omvårdnad och stöd till våra hyresgäster och verka för att stimulera den enskildes resurser. Du ska du kunna utföra sjukvårdande uppgifter efter delegering av sjuksköterska.


Ansökan
Ansök senast den 3 november 2022.


Kontaktpersoner
Mohsen Winterby, enhetschef, 0455-30 45 30
Carina Olsson, enhetschef, 0455- 30 39 56

Facklig företrädare
Kommunal Karlskrona, 0455-30 48 80


Förmåner
I Karlskrona kommun har du som medarbetare ett flertal förmåner. Några av de förmånerna är extra semesterdagar när du når en viss ålder, tillgång till hela träningsutbudet för vuxna på Gymmix, gratis motionssimning i simhallen i Karlskrona och Rödeby, årskort på Blekingetrafiken till en lägre kostnad och ett riktigt bra tjänstepensionsavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner här, https://www.karlskrona.se/kommun-och-politik/jobba-hos-oss/formaner/

Record metadata

Click to view metadata