Barnskötare, waldorfpedagogik [NB this opening has expired]

Occupation: Barnskötare
Employer: Stiftelsen Johannaskolan-Örebro Waldorfskola
Workplace location: Örebro, Örebro län, Sverige
Last application date: 2022-10-23
Publication date: 2022-10-15

Prerequisites

Work experiences: Barnskötare;
Skills: Pedagogiskt förhållningssätt;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Waldorfförskolan Viljan är en del av den icke-vinstdrivande stiftelsen Johannaskolan med syfte att främja waldorfpedagogisk verksamhet.

Viljan startade 2008 och ligger i Adolfsberg, i anslutning till Örebro Waldorfskola och granne med den vackra Sommarroparken. Viljan har 3 småbarnsgrupper och tre storbarnsavdelningar med plats för drygt 50 barn. Idag arbetar ca 12 medarbetare på Viljan. Förskolan serverar endast vegetarisk och till allra största del ekologisk mat, tillagad från grunden varje dag.

Waldorfpedagogiken för yngre barn bygger på fri lek. Som pedagog är uppdraget bl.a. att skapa förutsättningar för barnen att utveckla sin kreativitet och sociala kompetens i leken och i mer styrda aktiviteter. Tydliga rutiner och en ombonad, vacker miljö skapar trygghet och ramar kring lek och aktiviteter både ute och inne. Dagsrytmen är tydlig med utevistelse varje dag och samling med sång på förmiddagarna.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med barn och som kan sätta barnens behov och utveckling i centrum. Intresse för waldorfpedagogik är en förutsättning för arbetet. Du förväntas kontinuerligt ta del av det material och den handledning som erbjuds. Vi vill att du kontinuerligt strävar efter pedagogisk fördjupning och personlig utveckling inom ramen för ditt uppdrag.

Som barnskötare arbetar du tillsammans med en förskollärare, men förväntas kunna ta självständigt ansvar för mindre barngrupper under handledning. Det inkluderar att leda aktiviteter som samling, sång, utevistelser och måltider. En viss dokumentation ingår. Att möta barn med särskilda behov är en del av uppdraget, vilket kräver inlevelseförmåga, flexibilitet, tålamod och ett strukturerat arbetssätt.

Att kunna både leda och följa barnen med värme och humor är en god förmåga som vi gärna ser att du har. En vaken och aktiv hållning i mötet med barnen är viktig. Den dagliga utevistelsen är ofta i skogsmiljö, vilket kräver en viss rörlighet och kondition. Samarbetet med avdelningspedagoger och kontinuerliga utvärderingar av arbetet är grundläggande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten ligger mellan 75 - 100 %. Tillträde så snart som möjligt, eller efter överenskommelse.

Innan en ev. ansökan önskar vi att sökande tagit del av informationen på vår hemsida www.orebrowaldorfskola.se, under fliken Örebro Waldorfförskola Viljan.


Record metadata

Click to view metadata