Servicetekniker Brand och säkerhet [NB this opening has expired]

Occupation: Servicetekniker, data
Employer: Siemens
Workplace location: Örebro, Örebro län, Sverige
Last application date: 2022-11-13
Publication date: 2022-10-16

Prerequisites

Work experiences: Servicetekniker, data;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Trygghetsskapande Service tekniker inom brand och säkerhet

Siemens är på resan mot framtiden – vill du hänga med?

Kring Mälaren via Hjälmaren, Vättern och Vänern upp i de Värmländska skogarna verkar en fantastisk organisation för en mer hållbar och säkrare planet.

Vi har förmånen att arbeta i en av de mest spännande och mytomspunna delarna av vårt avlånga land på ett av världens mest hållbara företag.

Vill du bli en del av framtiden och arbeta med den senaste tekniken inom brand, säkerhet, energi och miljö? Ser du möjligheter när andra ser problem? Vill du bli en del av en öppen och dynamisk arbetsplats där en säker arbetsmiljö, professionell och personlig utveckling står högst på agendan?

Välkommen till Siemens Building Technologies och fantastiska Branch Mitt

Om rollen

Som tekniker ansvarar du initialt för service och underhåll av främst brandlarmsystem och säkerhetssystem hos våra kunder i regionen. Du kommer att ansvara för planerat underhåll och service vid felanmälan samt förbättringsåtgärder och modifieringar/utökningar på våra kunders anläggningar. Arbetet innebär även driftsättning av nya anläggningar.

* Ditt ansvar omfattar support, upprättande av systemdokumentation samt att hålla handhavandeutbildning för våra kunder.
* Du kommer att bygga nära relationer till våra kunder och arbeta aktivt tillsammans med dem för att se till att deras högt ställda krav på säkerhet och trygghet uppfylls.
* Du kommer att ha ett eget avtalsområde där du ansvarar för att utveckla både kundrelationen och kundens anläggning gällande systemförbättringar och uppgraderingar genom att lämna prissatta förbättringsförslag.
* Du kommer vidare att ha stora möjligheter att själv påverka ditt arbete och ditt resultat då du får både ansvar och frihet att arbeta självständigt.

Tjänsten innefattar resor i regionen Örebro län, Katrineholm, Vingåker, Köping, Kungsör och Arboga.

Vem är du?

Du brinner verkligen för kunden och att överträffa dennes förväntan i våra affärsrelationer.

Kommunikation, eget ansvar och tydlighet ligger dig nära till hands då du inser att det ger dig själv bästa förutsättningar att lyckas. Ordning och reda är en självklarhet då du förstår att det är nyckeln för en strukturerad arbetsdag. Ett nyfiket intresse för digitaliseringens möjligheter finns också hos dig för att ta oss vidare in i framtiden och erbjuda våra kunder unika servicetjänster likt ingen annan.

* Din tekniska bakgrund har du format genom utbildning inom el/teleteknik eller systemintegration. Du får gärna ha några års erfarenhet av tekniskt arbete av brandlarm och säkerhetsprodukter.
* Har du även goda datakunskaper, grundläggande kunskaper i konfigurering och/eller arbetat med nätverk så är det ett riktigt stort plus.

Viktigast är att ditt tekniska intresse och praktiska handlag samt din vilja och inställning att sätta kunden i första hand. Din vilja och förståelse för att relationer är avgörande för att du ska lyckas i rollen och skapa värde för kunden genom att erbjuda anpassade lösningar för just deras utmaning.

Bil det kör du med ett giltigt körkort och vårt koncernspråk engelska hanterar du utan problem.

Om du känner igen dig i denna beskrivning och tror att den här rollen skulle passa dig så ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt så vi kan inleda resan mot framtiden tillsammans!

För frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef på monica.lorich@siemens.com, för frågor om rekryteringsprocessen, vänliga kontakta rekryteringskonsult christina.bleiken.ext@siemens.com. För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com

Om oss

Siemens är ett ledande globalt teknikföretag som har stått för teknisk spetskompetens, innovation, kvalitet och tillförlitlighet i mer än 170 år. Verksamt runt om i världen fokuserar vi på intelligent infrastruktur för byggnader och distribuerade energisystem, samt på automation och digitalisering inom process- och tillverkningsindustrin. Siemens kopplar samman de digitala och fysiska världarna för att gynna kunder och samhälle. Vi har ett högt ställt mål inom hållbarhet, att bli klimatneutrala år 2030. Läs gärna mer på www.siemens.com

Record metadata

Click to view metadata