Söderenergi söker Produktionsoptimerare till Anläggning och Process [NB this opening has expired]

Occupation: Civilingenjör, energi
Employer: BraPersonal
Workplace location: Söderköping, Östergötlands län, Sverige
Last application date: 2022-11-16
Publication date: 2022-10-16

Prerequisites

Work experiences: Civilingenjör, energi;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Söderenergi är ett företag som genomsyras av en stark miljöprofil och är drivande i utvecklingen av en hållbar cirkulär ekonomi. Med Söderenergis miljötjänst energi återvinner vi återvunna och förnybara bränslen, och producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Stockholmsregionen. På ett av Sveriges största kraftvärmeverk producerar vi el motsvarande förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder. Våra 150 engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare bidrar till att vi uppfattas som innovativa och branschledande.

Vi är stora nog för att det ska finnas utvecklingsmöjligheter och lagom små för att skapa en familjär känsla. Söderenergi söker utvecklingsorienterade människor med olika kunskaper, insikter och bakgrund, särskilt personer med teknisk förmåga och modet att ställa krav på sin omgivning i enlighet med företagets värderingar.

Vi söker nu

Produktionsoptimerare

Gillar du att jobba i en viktig ansvarsfull specialistroll som kräver förmågan att driva Uppföljning, Analys samt Utvecklingsfrågor så kan detta vara tjänsten för dig.


I denna roll arbetar du med optimering av Sveriges största fjärrvärmesystem. Du ansvarar för planering och uppföljning av Söderenergis energileveranser. Detta innebär också ett nära mycket viktigt produktionssamarbete med Stockholm Exergi och Norrenergi.

Tjänsten som Produktionsoptimerare innefattar:

- Ansvar för utveckling och förbättring av arbetsmetoder, systemstöd och modeller.
- Att tillsammans med vår affärsenhet medverka som beslutsstöd i produktionsekonomiska frågor.
- Att ansvara för att utföra och utveckla fysisk elhandel.
- Att medverka i samarbetsgruppen Produktionsledning och avräkningsgruppen i syfte att förbättra och utveckla optimeringen i samarbetet
- Ansvar för den ekonomiska avräkningen mot våra samarbetspartners
- Att hålla koll på produktionspriser och förmedla dessa till Söderenergis interna intressenter
- Signalgranskning, indata, beräkning för att säkerställa kvalitet av energileveranser
- Att tillse optimalt utnyttjade av Södererenergis produktionsanläggningar


Du har fokus på att utveckla och förbättra Söderenergis avräkningsmodeller och uppföljningar och du trivs att jobba strukturerat.

Tjänsten kräver nära samarbete och du har många viktiga kontakter både internt och externt. Tjänsten som Produktionsoptimerare har placering i Södertälje med möjlighet att delvis kunna arbeta från hemmet.Din bakgrund

För att blir framgångsrik i din roll ser vi att du har erfarenhet av komplexa analyser av produktion eller avräkningar. Du har mycket god IT-kunskap och kännedom om systemlösningar och grundläggande programmering. Du är utbildad Civilingenjör eller Högskoleingenjör inom energiteknik eller motsvarande. Det är dock viktigt att du uppskattar samarbete och har en prestigelös inställning till din viktiga roll.

Meriterande:
Erfarenhet av optimeringsprogrammet BOFIT
Erfarenhet från Energisektorn, främst inom värme.

Vad Söderenergi erbjuder

Vi erbjuder dig en ansvarsfull och spännande tjänst i ett innovativt bolag.

Söderenergi är en dynamisk arbetsplats med stor delaktighet från våra medarbetare. Det är viktigt för oss med gemenskap och att stötta varandra både inom den egna gruppen och grupper emellan. Söderenergi är ett av Sveriges största fjärrvärmeproducenter. Vi satsar framåt och vi ser fram emot våra stora kommande satsningar/investeringar. Vi värnar om hållbarhet, miljö och kvalitet. Och självklart värnar vi om vår personal.

Kontaktpersoner

För mer info är du varmt välkommen att kontakta:

Lena Brantberg, Rekryterare, BraPersonal Sverige AB
lena.brantberg@brapersonal.nu, 0703-50 89 09

Marko Ikäheimo, Avdelningschef Anläggning och Process, Söderenergi AB
marko.ikaheimo@soderenergi.se, 076-803 35 08

Ansökan

Eftersom vi tillämpar löpande urval och intervjuer sker löpande vill vi därför gärna att du inte väntar med att skicka in din ansökan.

I rekryteringen samarbetar Söderenergi med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Söderenergi.

Record metadata

Click to view metadata