Stödassistent till Korpgatan [NB this opening has expired]

Occupation: Stödassistent
Employer: Vårgårda kommun, Socialtjänsten
Workplace location: Vårgårda, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-16

Prerequisites

Work experiences: Stödassistent;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun.

Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Korpgatan är en gruppbostad enligt LSS. Boendet ligger i centrala Vårgårda. I boendet finns 6 lägenheter och trivsamma gemensamma utrymmen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två stödassistenter som vill vara med att utveckla verksamheten! Våra kollegor har gått vidare till annan tjänst i kommunen samt till studier och därför söker vi deras ersättare. För drygt två år sedan påbörjade vi ett utvecklingsarbete och en utvecklingsresa som präglas av ett dialogbaserat arbetssätt där tillit och helhetssyn är viktiga utgångspunkter. Vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss?

Som stödassistent på Korpgatan arbetar du i nära samarbete med kollegor och metodhandledare. I ditt uppdrag som stödassistent ingår det att stötta de boende i vardagen. Du ger ett professionellt stöd med utgångspunkt från brukarens genomförandeplan. I arbetet ingår alla förekommande sysslor i ett hem. Du kommer även ha kontakt med brukarnas nätverk och samverkar med andra professioner som finns kring brukarna. Du förväntas vara självgående och kunna ta eget ansvar och initiativ utifrån brukarnas önskemål och behov. Du bör känna dig trygg i social dokumentation då det är en del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som har ett stort intresse av att arbeta med människor. Du har ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Du är lyhörd, flexibel, ansvarstagande, initiativrik samt har förmåga att anpassa arbetet utefter brukarnas behov. Du har kunskap om och erfarenhet av lågaffektivt bemötande (LAB) och tydliggörande pedagogik.
Du ska ha adekvat utbildning som stödassistent/behandlingsassistent, vård- & omsorgsprogrammet, barn och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper i svenska i tal & skrift samt goda datakunskaper. Vi ser gärna att du har körkort B. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
I Vårgårda kommun gäller heltid som norm med möjlighet till deltid. Då heltidsuppdrag saknas innebär det att tjänster kan kombineras med andra arbetsuppgifter, eller vid annan arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Record metadata

Click to view metadata