Platschef VKB Väst - Halmstad / Varberg [NB this opening has expired]

Occupation: Platschef, anläggning
Employer: Infranord AB
Workplace location: Halmstad, Hallands län, Sverige
Last application date: 2022-11-20
Publication date: 2022-10-16

Prerequisites

Work experiences: Platschef, anläggning;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Infranord utvecklas ständigt. Vi befinner oss i ett skifte med nya metoder, ny teknik och en ny generation på väg in. Hela branschen står inför en spännande utmaning med en järnväg som ska utvecklas och underhållas, moderniseras och digitaliseras. Samtidigt satsar regeringarna i Sverige och Norge stort på vår bransch. Vi är i ett läge där vi har möjligheter att förändra och göra skillnad på riktigt.


Är du en engagerad ledare samt duktig på att driva framgångsrika team? Då kan du vara Infranords framtida Platschef på region syd.

Bli en av oss!

Till Infranords kompetenta och positiva gäng i Halmstad / Varberg söker vi nu en Platschef som vill bidra med goda ledaregenskaper och trivs i ett varierat arbete med högt tempo.

Tillsammans, respektfullt och professionellt driver vi vårt arbete framåt. Infranord är Sveriges största järnvägsentreprenör och är branschledande på säkerhet. Vårt mål är att bli branschens mest uppskattade arbetsgivare och söker dig som vill vara med oss på den resan.Arbetsuppgifter :

Som Platschef för drift och underhåll Västkustbanan Väst på Infranord ansvarar du för att leda och driva arbetet mot uppsatta mål för tid, kostnad och kvalitet enligt gällande kontrakt. Du har resultatansvar och arbetar med budget och ekonomiska uppföljningar. I din roll företräder du Infranord vid överlämningen av uppdrag till kund.

Du är en lyhörd ledare med förmåga att motivera ditt team att nå resultat. Personalansvaret innefattar både arbetsledare och administrativ personal. Du synliggör ditt ledarskap och är alltid beredd att fungera som stöd till kollegor när behov uppstår. Du är initiativtagande och en god förebild som engagerar och visar mod när det behövs. Du ser vad som behöver göras och du agerar därefter. Du har ett drivande intresse för infrastruktur, ny teknologi och vill vara med och modernisera järnvägen.

Det innebär bland annat att du kommer att:

Ansvara för att uppdrag utförs och följs upp enligt kontrakterade villkor
Medverka till att hitta nya lösningar som bidrar till förbättringar
Bidra till samsyn och enighet kring företagets vision och mål
Driva arbetet framåt genom ett coachande ledarskap
Som Platschef på Infranord är du en viktig del i att bygga en kultur med fokus på säkerhet och tillväxt där arbetsmiljö och kundbemötande värderas högt.

Kvalifikationer :

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att leda och bygga självständiga team som vill och kan ta ansvar. Du har möjlighet att vara flexibel eftersom resor och helgarbete kan förekomma. Du måste även ha möjlighet att arbeta på annan ort om verksamheten kräver det.

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens/erfarenhet. Du är van att leda och styra entreprenadprojekt och har erfarenhet från entreprenadbranschen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning sedan tidigare samt god IT-vana.

Arbetsuppgifter vid järnvägen kräver att du är uppmärksam och noggrann och att du har ett stort säkerhetsfokus. Du skall ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Rätt attityd är viktigt för att lyckas i tjänsten och vi ser god flexibilitet och service som en förutsättning för att kunna leverera det vi lovar till våra kunder. Vi kommer vid urvalet att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Eftersom resor förekommer är B-körkort ett krav.  Vi strävar efter att vara en inkluderande arbetsgivare och välkomnar därför alla med sin ansökan. 

Ansökan :

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.  Vi tillämpar arbetspsykologiska tester som genomförs i samband med urvalsprocessen.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester. Som ett kvalitativt led i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundkontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om cirka 4 miljarder och 1 750 medarbetare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se

Record metadata

Click to view metadata