Förskollärare med utvecklingsledartjänst [NB this opening has expired]

Occupation: Lärare i förskola/Förskollärare
Employer: Dibber
Workplace location: Helsingborg, Skåne län, Sverige
Last application date: 2022-10-31
Publication date: 2022-10-16

Prerequisites

Work experiences: Lärare i förskola/Förskollärare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.

På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 80 förskolor och skolor i ca 20 bolag.Vill du vara med och få världens viktigaste värden att växa? Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.

Nu behöver vi komplettera vårt team med en erfaren utvecklingsledare som brinner för både förskolläraruppdraget och det systematiska kvalitetsarbetet.
Som Förskollärare har du det administrativa och pedagogiska ansvaret för din avdelning. Du är medansvarig för kvalitet, utveckling och verksamhet på ett sätt som gör att barnen känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får chansen att göra ett bra jobb.

Dibber Fyrklövern ligger på Gustavslund och består av en förskola med 5 avdelningar och en grundskola åk F-5, ca 150 barn/elever. Vi har en fin utemiljö med nära till naturen. Förskolan arbetar utifrån Maria Montessoris pedagogik och har du utbildning/erfarenhet/intresse för Montessoripedagogiken är det en fördel. Tjänsten är placerad på en yngrebarnsavdelning. Det finns andra utvecklingsledare i området att samarbeta med och på skolan har vi en förstelärare som driver skolans utveckling. Våra barn börjar som ettåringar på förskolan och lämnar Fyrklövern som trygga elvaåringar. 

Arbetsuppgifter
.Hjälpa till att bygga upp en stark kultur på förskolan med vår värdeplattform som grund. Våra värderingar ska prägla vardagen på förskolan och synas i såväl ord som handling
.Pedagogisk och administrativ ledning och drift av din avdelning samt aktivt deltagande i Fyrklöverns ledningsgrupp
. Skapa en god och trygg vardag för alla barn och utveckla ett bra samarbete med vårdnadshavare och andra intressenter 
.Delta aktivt i såväl lek som vardagsaktiviteter. Tillvarata barnens behov genom omsorg och lek 
.Utveckla och driva det pedagogiska upplägget på förskolan 
.Tillsammans med rektor leda förskolans systematiska kvalitetsarbete 
.Vara insatt i alla delar av arbetet på avdelningen; bidra till planeringen av den dagliga verksamheten samt utarbeta och genomföra årsplanen tillsammans med medarbetare och ledning

Kvalifikationer
.Legitimerad förskollärare med erfarenhet av kvalitetsarbete 
.Intresse och vilja att sätta sig in i och bedriva verksamheten utifrån Dibbers koncept 
.Kunskap och intresse för arbete med barn samt naturliga ledaregenskaper 
.Gedigen erfarenhet av att driva och leda kvalitetsarbete 
.Erfarenhet av att leda kollegor 
.Du ska vara en aktiv vuxen som ser varje barn, som hör och bryr sig om vad barnen vill förmedla 
.Goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntliga 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill bidra och ge av dig själv, som har förmåga att lyssna på andra, dela erfarenheter och stärka våra gemensamma ambitioner. Att ständigt sträva efter att bli bättre, både som yrkesmänniska och individ, är en förutsättning för alla som jobbar på Dibber. Du delar kunskap om barns lärande och utveckling och bidrar till kompetenshöjning på förskolan.

Du kan skapa överblick samt organisera och anpassa arbetet efter barnens behov. Som ledare är du tillåtande och tydlig och bidrar till ett gott samarbete mellan avdelningarna och till skolan.  Du ska ha god kommunikationsförmåga, vara lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbete. Du tycker om att umgås med barn och är en lagspelare som lyckas tillsammans med andra. Du identifierar dig med Dibbers värderingar och behandlar andra med respekt och likvärdighet. 

Vi erbjuder
Engagerade och duktiga kolleger i en bred professionell miljö! Vi har ett attraktivt pedagogiskt koncept. Du håller dig à jour genom att delta i de kurser och utbildningar som erbjuds. Vi har kollektivavtal genom Almega (Friskoleavtalet). Dibber har ett löfte till alla sina medarbetare: «Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.»

Förmåner i samtliga av Dibbers verksamheter:
*Fria pedagogiska måltider
*Friskvårdsbidrag
*Personalstöd via Falck Health Care

 

Information om tjänsten
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Lön
Enligt överenskommelse

Ansökan
Endast sökande som uppfyller kvalifikationskraven beaktas. Vi frånsäger oss kontakt från rekryterare.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum
Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna felfritt utdrag ur belastningsregistret från rikspolisstyrelsen före tillträdesdagen

Varmt välkommen med din ansökan! 

Kontaktinformation
Pernilla Brink, Rektor, pernilla.brink@dibber.se

Arbetsplats
Kungsljusgatan 22

256 67 Helsingborg

Record metadata

Click to view metadata