Socialsekreterare till Enheten för boende [NB this opening has expired]

Occupation: Socialsekreterare
Employer: Mölndals stad, Social- och arbetsmarknadsförvaltningen
Workplace location: Mölndal, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-16

Prerequisites

Work experiences: Socialsekreterare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i två verksamhetsområden: IFO (individ och familjeomsorgen) och AFE (arbetsmarknad, försörjning och etablering). Till förvaltningen hör även en administrativ stab. Denna tjänst tillhör AFE och är organiserad under Enheten för boende myndighet.

Vi sitter i kontorslokaler där du kommer att dela kontorsrum med kollega. Vi har besöksrum samlat på bottenplan med närhet till reception och väntrum. Vi har kvällsöppet på torsdagar till kl. 18.00 och stänger kl. 15.00 på fredagar.

Vi söker en socialsekreterare då en av våra medarbetare går vidare till nytt jobb.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i en engagerad och kunnig arbetsgrupp som består av nio socialsekreterare med ansvar för boende och en boendesamordnare. Arbetet leds av enhetschef som till sitt stöd har en metodhandledare.

Vi har en rimlig arbetsbelastning, ett nära metodstöd och goda förutsättningar att utföra ett rättssäkert och kvalitativt arbete. Genom vår enhet har vi nått målet med att få en samlad kompetens och bedömning i arbetet med bistånd till boende och vi är pro-aktiva i det vräkningsförebyggande arbetet.

Som socialsekreterare med ansvar för boende kommer du att möta en bred målgrupp. Du kommer att ha både korta och långvariga biståndsärenden. Vi ansvar dock inte för personer med behov av behandling av missbruk, omfattande psykiatriska problem eller kriminalitet.

Du kommer i din yrkesroll både ha en utredande och myndighetsutövande roll men samtidigt ha en rådgivande och uppsökande funktion i det vräkningsförebyggande arbetet. Du utreder och fattar beslut om rätten till bistånd till boende, följer upp det beviljade biståndet och omprövar rätten till fortsatt bistånd. Du placerar dels inom ramavtal för boende med stöd men handlägger även ekonomiskt bistånd till de personer som befinner sig i strukturell hemlöshet.

Du arbetar aktivt med processer, upprättar handlingsplaner och uppdrag. Du stöttar individen mot självständighet. Till stöd i ditt arbete kommer du ha en utförarorganisation bestående av kontraktsuppföljare, bo-sök och boendeplanering, och servicekontor för nyanlända som arbetar på uppdrag av dig.

Intern och extern samverkan är en stor del av ditt arbete. Hit hör t.ex. extern samverkan med hyresvärdar, kronofogde och migrationsverket.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom eller har annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst, gärna att du har utrett rätten till bistånd för boende. Du bör vara intresserad av samt väl förtrogen med boendefrågor inom socialtjänsten samt ha erfarenhet av att arbeta med socialt utsatta personer.

Du är en strukturerad och lösningsfokuserad person med vilja och förmåga att självständigt organisera ditt arbete. Du är samtidigt lyhörd och har ett professionellt förhållningssätt med uppdraget och brukaren i fokus.

Eftersom samverkan är en viktig del vill vi att du har ett helhetsperspektiv och är duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer med andra samarbetspartners.

Du är van vid att dokumentera samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av datastödsystemet Treserva.

Som anställd i Mölndals stad får du en friskvårdsersättning om 2000 kr/år.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Record metadata

Click to view metadata