Business Controller till Mitsubishi Electric i Sollentuna [NB this opening has expired]

Occupation: Business controller
Employer: Andara Economy
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-11-04
Publication date: 2022-10-16

Prerequisites

Work experiences: Business controller;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vill du arbeta med ekonomiska analyser, siffror och rapporter? Gillar du dessutom att arbeta i en omväxlande roll nära verksamheten, tillsammans med engagerade kollegor? Bra, för nu letar vi efter en driven och kommunikationsskicklig Business Controller till det framgångsrika teknikföretaget Mitsubishi Electric i Sollentuna. Här kommer du att ansvara för att ta fram rapporter och analyser kopplade till Mitsubishis Electrics affär.

Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och leder idag utvecklingen inom värmepumpar och luftkonditionering. Företaget har ett av marknadens bredaste produktprogram och kan tillgodose alla olika behov sett till inomhusklimat. Eftersom Mitsubishi Electrics aggregat är egentillverkade, och de själva även tillverkar alla vitala komponenter, kan företaget erbjuda produkter med hög kvalitet samt anpassa aggregaten till respektive marknad.

Kontoret i Sverige ansvarar även för Mitsubishi Electrics försäljning och support av egna klimatprodukter i Finland, Danmark och de baltiska länderna. Huvudkontoret ligger i Sollentuna med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har Mitsubishi Electric varit verksamma i snart 40 år och på företaget arbetar ungefär 100 personer.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Business Controller kommer du att arbeta med budgetering, budgetuppföljning, rapporteringsarbete, prognoser, lönsamhetsuppföljningar, analyser samt med att utveckla rutiner och processer. En viktig del av dina arbetsuppgifter är att förmedla resultatet av analyserna vidare inom organisationen. I rollen kommer du även att vara ett bollplank till chefer och andra beslutsfattare gällande ekonomiska frågeställningar, analyser, prognoser och rapporter.

Fler exempel på arbetsuppgifter är:

- Kommunicera och samarbeta inom teamet och med övriga intressenter, interna såväl som externa
- Skapa rapporter och analyser till organisationen, bland annat i Excel och Powerpoint
- Föreslå nyckeltal och visa hur dessa kan implementeras inom företaget.
- Medverka vid prognos och budgetprocessen samt förbereda nödvändiga underlag
- Hantera ad hoc-uppgifter som att exempelvis initiera och leda förbättringsåtgärder för olika arbetsprocesser
- Andra förekommande uppgifter är exempelvis kostnadsuppföljning, prissättning och marginaler


Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har arbetat i cirka 3-5 år med liknande arbetsuppgifter och att du har en akademisk utbildning inom ekonomi, logistik eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta nära affär och ledning för att kontinuerligt förbättra och optimera verksamhetens resultat. Utöver detta är du en mycket erfaren Excel-användare och du uttrycker dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vem är du?

Du har ett strukturerat arbetssätt, är analytisk och trivs med att konkretisera problemställningar, koppla ihop perspektiv och effektivt hitta vägar framåt. Du är bra på att kommunicera pedagogiskt och kan engagera dina kollegor. Du är flexibel och kan snabbt skifta fokus om prioriteringarna ändras. Det är också en klar fördel om du har stor samarbetsförmåga och är målinriktad, drivande samt ansvarsfull.

Att jobba på Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric är ett multinationellt företag med goda karriärmöjligheter som många väljer att stanna länge på. Vi ser medarbetarna som vår största tillgång.

Idag har Mitsubishi Electric fabriker, utvecklingscentra och säljorganisationer i 120 länder över hela världen. På Mitsubishi Electric får du arbeta med ett varumärke som kännetecknas av innovation, miljövänlighet och japansk kvalitet för svenska förhållanden.

Mer om tjänsten

- Direktrekrytering med fina förmåner
- Tillsättning: omgående
- Omfattning: heltid, 37,5 timmars arbetsvecka
- Placering: Sollentuna


Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andaragroup.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.Varmt välkommen med din ansökan!

Record metadata

Click to view metadata