Erfaren förskollärare med pedagogista/ateljérista utbildning [NB this opening has expired]

Occupation: Lärare i förskola/Förskollärare
Employer: Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen
Workplace location: Botkyrka, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2022-10-30
Publication date: 2022-10-16

Prerequisites

Work experiences: Lärare i förskola/Förskollärare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och cirka 6 400 medarbetare.


Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt grund- och gymnasiesärskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.Tjänsten och arbetsuppgifterna
Nu söker vi en erfaren pedagogista/ateljérista till förskolan Tranan.

Arbetet kommer huvudsakligen bestå av att staga och förbinda våra ställningstaganden i teori och praktik genom reflektioner i arbetslagen (med pedagogisk dokumentation som grund), leda olika pedagogiska nätverk samt göra verksamhetsbesök både inne och ute. Du kommer att stödja och utmana pedagogerna i att utveckla ett projekterande arbetssätt tillsammans med barnen, men även att förankra det språkutvecklande arbete vi har påbörjat samt utbilda arbetslagen i arbetet med de estetiska lärprocesserna tillsammans med barnen. Med områdets specialpedagog kommer du att vidareutveckla och fördjupa arbetet med att skapa goda pedagogiska relationer med barnen och tydliggörande pedagogik som stöd och främjande arbete för alla barn.                                              
Förskolan Tranan är inne i en spännande process med att utveckla ett projekterande arbetssätt med inspiration av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Som pedagogista/ateljérista kommer du att ha ett nära samarbete med biträdande rektor men även förutsättningar att arbeta självständigt. Tjänsten innebär att du kommer att arbeta utanför barngrupp men nära den pedagogiska praktiken.

Vi erbjuder dig
Alby Östra förskoleområde har tagit ställning för att barnen ska ha tillgång till rika och kreativa lärandemiljöer där de estetiska språken utgör en grund. Som pedagogista/ateljérista välkomnar vi dig till en ledningsgrupp som arbetar framväxande och tillsammans i processer. Av oss kan du förvänta dig ett arbete i ett team där det kollegiala lärandet ligger till grund. Du ingår i förskole områdets utökade ledningsgrupp tillsammans med rektor, biträdande rektorer, specialpedagog och ateljérista. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

Förskolan Tranan ligger i Alby Östra förskoleområde i ett naturskönt mångkulturellt område, nära till naturen och spännande verksamheter runt om som Subtopia, Mångkulturellt center och Alby bibliotek. Förskolan Tranan består av 12 avdelningar där varje avdelning delar ett torg med en annan avdelning samt tre större torg. En avdelning utgör även en särskild undervisningsgrupp.

Du som söker till oss
Krav; Vi söker dig som är engagerad och tycker att verksamhetsutveckling är spännande.
Genom handledning och reflektion med pedagogerna ska ni tillsammans utveckla goda arbetssätt som gynnar barnens utveckling av självtillit. Du ser ett helhetsperspektiv i utbildningen och värdesätter samverkan med vårdnadshavare och andra viktiga aktörer. Du har även en god förmåga att skapa tillitsfulla relationer med både barn och vuxna. Tillsammans med biträdande rektor arbetar ni systematiskt med att följa upp, utvärdera och analysera den pedagogiska verksamheten och dess utvecklingsbehov.

Som pedagogista/ateljérista behöver du vara;
- du har svensk lärarlegitimation enligt Skolverket med behörighet att undervisa i förskola
- ha mångårig erfarenhet av att arbeta som förskollärare inom förskola
- ha kompetens kring pedagogisk dokumentation som förhållningssätt
- vara utbildad pedagogista alternativt ateljérista
- ha förmågan att leda andra medarbetare
- kommunicera väl i tal och skrift i det svenska språket

Som pedagogisk utvecklare är det meriterande om du har;
- erfarenheter av att handleda arbetslag
- kunskaper kring tydliggörande pedagogik (bildstöd och bildschema etc.)
- erfarenheter och kompetens kring ett utforskande och projekterande arbetssätt

Vi lägger  stor vikt vid förmågan att skapa goda relationer med andra människor. För att trivas i denna roll bör du vara trygg i din roll och övertygelse kring barns rätt och tron på att förskolan är barnens arena i samhället. Du behöver även ha en god förmåga att analysera situationer som är av vikt vid snabba beslut men även för vårt långsiktiga och strategiska arbete i Alby östra.

Om oss

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.


Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.


Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.


Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!


Övrig information

Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen - för ett hållbart arbetsliv. Läs mer här: https://www.botkyrka.se/jobb-och-vuxenutbildning/jobba-hos-oss/vart-arbetsgivarerbjudande


Botkyrka kommun har beslutat att blivande medarbetare som kommer i kontakt med barn eller ungdomar eller barn under 18 år i verksamhet inom ramen för 9 § LSS ska visa utdrag ur belastningsregistret. Det gäller även för medarbetare inom gymnasieskolan, kultur- och fritidsverksamhet, hemtjänst, personlig assistans, servicehus samt vård- och omsorgsboende.


Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Record metadata

Click to view metadata