HR-partner till HR-enheten, Göteborg [NB this opening has expired]

Occupation: HR-specialist/HR-adviser
Employer: Kustbevakningen
Workplace location: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2023-02-13
Publication date: 2023-01-25

Prerequisites

Work experiences: HR-specialist/HR-advisor;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Kustbevakningen är en civil statlig beredskapsmyndighet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss på uppdrag av regering och riksdag. Under beredskapen för miljöräddning arbetar vi förebyggande med miljöövervakning, samtidigt som vi främjar en hållbar havsmiljö. Vi bedriver även tillsyn och kontroll av fiske, tull, gräns, jakt och naturvård till sjöss. Dessutom arbetar vi för att öka tryggheten genom sjötrafikövervakning och har ständig beredskap för sjöräddning. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi skyddar liv och miljö, nu och för framtiden.


Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. Kustbevakningen arbetar med och har stort fokus på medarbetarskap och ledarskap och det är därför viktigt att din värdegrund stämmer överens med Kustbevakningens – helhetssyn, välvilja och engagemang. Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.
Beskrivning
Kustbevakningen söker dig som vill arbeta i en händelserik och varierande roll som HR-partner.

Du kommer att tillhöra HR-enheten som är en del av Personal- och ekonomiavdelningen.

Personal- och ekonomiavdelningen har det övergripande ansvaret inom myndigheten gällande frågor inom personal, lön, ekonomi, upphandling samt utbildning. HR-enheten omfattar en kompetensbredd inom HR, system/lön samt förhandlingsområdet och består idag av 17 medarbetare. Enhetens uppdrag är att utifrån verksamhetens behov ge ett proaktivt, enhetligt och professionellt stöd till chefer inom alla HR-områden. HR-enheten är för närvarande inne i en spännande fas med flera pågående utvecklingsaktiviteter.

Totalt inom enheten är vi tio HR-partners, fördelade på orterna Karlskrona, Göteborg samt Stockholm. Som HR-partner på Kustbevakningen har du ett nära samarbete med dina HR-partnerkollegor. Vi är ett sammansvetsat gäng som ger varandra stöd och är varandras bollplank i vardagen.


Arbetsuppgifter
Som HR-partner kommer du i första hand att fokusera på rekryteringar inom hela myndigheten och på så vis vara ett stöd till myndighetens chefer. Du samordnar och deltar i hela rekryteringsprocessen inklusive säkerhetsprövning. Utifrån att Kustbevakningen är en nationell organisation kan det komma att innebära resor i tjänsten. Då Kustbevakningen den närmaste tiden har ett stort rekryteringsbehov, inte minst av kustbevakningsaspiranter till vår grundutbildning, kommer även volymrekrytering att vara aktuellt.

Du arbetar även med att ge konsultativt chefsstöd och att medverka, utifrån ett brett helhets- och arbetsgivarperspektiv, till att chefer och ledningsgrupper bedriver en personalpolitik som är i linje med Kustbevakningens vision, verksamhetsidé och värdegrund. Syftet är ett aktivt ledar- och medarbetarskap som bidrar till verksamhetens måluppfyllelse och en hållbar arbetsmiljö. I dina arbetsuppgifter ingår även bland annat arbetsrättsliga frågor, rehabilitering och arbetsanpassning, samverkan och förhandlingar, ledarskaps- och medarbetarskapsfrågor.


Kvalifikationer
Du har högskole-/universitetsexamen inom HR-området samt erfarenhet av arbete inom HR och särskilt inom rekrytering. Har du dessutom erfarenhet av volymrekrytering är det en fördel. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Du har en god helhetssyn, ett etiskt och konsultativt förhållningssätt, är kommunikativ och prestigelös i ditt agerande. Vidare är du engagerad, lösningsfokuserad, tar egna initiativ och har förmågan att självständigt genomföra och färdigställa uppgifter.

Vi förutsätter att du har god datorvana och god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska så väl som på engelska.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. 


Villkor
Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders inledande provanställning, med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort är Göteborg.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras. 

Övrigt


För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Varbi för samtliga lediga jobb. Fyll i din ansökan så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.


Kustbevakningen är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i databasen. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.


Inför rekryteringsarbetet har Kustbevakningen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Record metadata

Click to view metadata