Payroll Specialist/HR support till Össur [NB this opening has expired]

Occupation: HR-specialist/HR-adviser
Employer: Össur Nordic AB
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2023-04-20
Publication date: 2023-01-26

Prerequisites

Work experiences: HR-specialist/HR-advisor;
Languages: Svenska;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vill du hjälpa människor till ett rörligare liv?

Össur utvecklar, producerar och säljer ortopedtekniska lösningar. Huvudkontoret är på Island och företaget har totalt cirka 4000 anställda och dotterbolag i 35 länder världen över. Össur etablerades 1971 och har varit börsnoterat sedan 1999. Tillväxten har både varit genom förvärv av andra bolag samt organisk tillväxt. Den organiska tillväxten drivs av stor satsning på forskning och utveckling, och företaget fortsätter lansera nya produkter och lösningar som hjälper människor till bättre liv. Össur är en värderingsstyrd organisation och står för Life without Limitations, ett liv utan begränsningar. Våra värdeord är Ärlighet, Sparsamhet och Mod.

Vi söker just nu en Payroll Specialist/HR support till Össur Scandinavia som i dagsläget består av fem affärsenheter. Vi är verksamma i alla nordiska länder och regionen omsätter över 800 miljoner kr per år. Du kommer att tillhöra i EMEA Pay & Benefit teamet som består av 8 medarbetare, och du kommer att ingå i HR Scandinavia teamet som består av 8 medarbetare. Tjänsten är baserad på vårt moderna kontor i Kista norr om Stockholm och du kommer att rapportera till EMEA Payroll Manager.

Dina arbetsuppgifter

I rollen kommer du att ansvara för koordinering av löneprocesser för våra affärsenheter i Sverige. Du kommer att vara första kontaktperson för vår löneoutsourcingpartner, ansvara för den dagliga kommunikationen gällande lönetjänster och samordna årlig lönekartläggning. Du kommer även att samordna och hantera den administrativa processen relaterad till ersättningar och förmåner (pension, försäkringar tjänstebil etc.). I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:


Vem vi söker

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med löneadministration och löneprocesser i Sverige. Du har grundläggande kunskaper i skatterelaterade lagar relaterat till lön, HR-administration samt arbetsrätt. Du har dessutom god systemkunskap i HR-och tidsregistreringssystem samt Office 365. Du behärskar svenska flytande och har mycket goda kunskaper i engelska. Det är meriterande ifall du har erfarenhet av att arbeta med löneoutsourcingpartners och/eller ifall du har kunskaper i Workday och/eller Flex HRM.

Som person ser vi gärna att du är initiativtagande, flexibel, kommunikativ, problemlösningsorienterad, trygg och strukturerad. Du är van att arbeta verksamhetsnära och har god förståelse för hur HR bidrar till affärsstrategin och organisationen som helhet. Du tycker om att arbeta hands on och har ett systemintresse. För att trivas hos Össur är det viktigt att du gillar samarbete, är kundorienterad och tycker det är kul att arbeta i en organisation som är i ständig utveckling.

Vi erbjuder

Som payroll specialist/HR support hos Össur Scandinavia erbjuds du en unik möjlighet att gå med i ett dedikerat team på ett företag som är positionerat för fortsatt tillväxt; en viktig och utmanande roll där du även kommer att få möjlighet att forma jobbet till dina styrkor. Du kommer att arbeta i en flexibel och internationell organisation tillsammans med engagerade kollegor som alla arbetar mot samma mål – att hjälpa människor till ett rörligare liv!

Anställningen

Heltid, tillsvidare. Start omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar via vår hemsida, vänligen klicka på länken och följ instruktionerna för att genomföra din ansökan: https://ossur.wd3.myworkdayjobs.com/sv-SE/OssurCareersGlobal/job/Stockholm-Sweden/Payroll-Specialist-HR-support-ssur_REQ-2520

Om du redan är anställd inom Össur koncernen ber vi dig att ansöka internt via Workday. Du hittar jobbet genom att logga in i Workday och klicka på ikonen ”Karriär”.

Sista ansökningsdag är 2023-04-20. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Record metadata

Click to view metadata