Kock till Förskolan Trädet [NB this opening has expired]

Occupation: Kock, storhushåll
Employer: Norrmalms stadsdelsförvaltning REF 313 Kund-id STH 709 106 42 Stockholm
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2023-02-10
Publication date: 2023-01-27

Prerequisites

Work experiences: Kock, storhushåll;



This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Norrmalms stadsdelsområde har drygt 70 000 invånare. I stadsdelsområdet ingår förutom Norrmalm och Vasastan även den nya stadsdelen Hagastaden där bostäder, parkområden, handel, Life Science med världsledande forskning och avancerad vård växer fram. Norrmalms stadsdelsförvaltning erbjuder dig en attraktiv arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att ge stockholmarna de bästa verksamheterna.



Arbetsplatsbeskrivning
Johannes förskolor består av sex förskolor på Norrmalm i centrala Stockholm med ca 380 barn och 85 medarbetare.

Enhetens ledning består av rektor, biträdande rektor och pedagogista. På varje förskola finns en arbetsplatsledare som tillsammans med ledningen bildar en ledningsgrupp. Vi söker nu en kock till Förskolan Trädets kök som är ett KRAV-certifierat kök. Förskolan har 92 barn och ca 16 medarbetare.
Vi har egna kockar som lagar mat från grunden. Enheten arbetar med Stockholms stads matstrategi för förskola och som en del i det arbetet träffas stadsdelens kockar för gemensamma köksnätverk som är ett forum för kompetensutveckling och samarbete. Enheten har också ett eget forum för kockarna tillsammans med biträdande rektor.

Arbetsbeskrivning
Du planerar, tar emot, förbereder , tillagar från grunden.
Du serverar näringsriktig, varierande, god och bra komponerande måltider utifrån stadens matstrategi och din egen planerade matsedel.
- Du erbjuder en likvärdig special- och allergikost på ett säkert sätt.

Du presenterar maten på ett sätt som väcker barnens matlust och blir en källa till glädje.

Som kock samverkar du med pedagogerna för en gemensam filosofi kring mat och att måltiden blir ett tillfälle för en lustfylld och trevligt tillfälle att kunna äta, prata och lära sig om mat.

Du planerar inköp och leveranser och gör beställningar via stadens e-handelsportal och ansvarar för att ta emot och hantera varuleveranserna.

Beställning av de ekologiska varorna som har störst effekt ur miljö och hälsosynpunkt prioriteras.

Du ansvarar för att minska klimatpåverkan genom att erbjuda fler vegetariska måltider och genom framförhållning i menyplaneringen för att minska matsvinn.

Du ansvarar för hur matsvinn hanteras och utvecklar tillsammans med kollegor och ledning en hållbar och klimatsmart förskola.

Du ansvarar för god hygien och renlighet, att budgeten hålls och egenkontrollen genomförs. Du rapporterar till miljöförvaltningen vid eventuell inspektion.

Du ansvarar för disk, rengöring av vitvaror och följer hygienrutiner i matsal och köksutrymmen.

Du ansvarar för att informera och kommunicera veckans matsedel samt specialkost och allergier till berörda.

Du ansvarar för att löpande utveckla din kunskap inom ditt verksamhetsområde och du håller dig informerad om nya regler och riktlinjer och deltar i enhetens köks och APT möte och stadsdelens köksnätverk och kompetensutvecklingsinsatser.






Kvalifikationer
Gymnasieexamen från restaurang och livsmedelsprogrammet, yrkesutbildning ( YH) inom restaurang och livsmedel eller motsvarande.

Utbildning i livsmedelshygien- och livsmedels säkerhet/ HACCP ( lägst basutbildning ca 1 dag) som är aktuell och uppdaterad ( inte äldre än tre år) samt erfarenhet av tillämpning av detta system.

Aktuell och dokumenterad arbetslivserfarenhet ( minst 1 år) av att på heltid ha arbetat inom storkök/ skolrestauranger, förskola eller motsvarande verksamhet med tillagning, servering, livsmedelshygien, beställningar, menyplanering samt i övrigt förekommande delar som ingår i tjänsten.

God kunskap om allergier och specialkost, vegetarisk och vegansk mat och även hur olika diagnoser påverkar barns matupplevelse.

Du läser, pratar och skriver obehindrat på svenska.






Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Record metadata

Click to view metadata