Nordic Bid Manager till Sergel Kredittjänster [NB this opening has expired]

Occupation: Upphandlare
Employer: Academic Work
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2023-02-28
Publication date: 2023-01-28

Prerequisites

Work experiences: Upphandlare;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Sergel Kredittjänster behöver nu stötta upp sin säljorganisation med sin första Bid Manager. Som nordisk Bid Manager kommer du att driva anbudsprocessen över hela Sergel Group för att säkerställa att kunskap, praxis och värdeerbjudande ligger i framkant i alla nordiska länders svar på anbud och allmänna försäljningspresentationer. Rollen passar dig som har tidigare erfarenhet från en liknande roll och från offentlig upphandling, som är driven och som vill ta dig an en ny spännande roll.

OM TJÄNSTEN
Rollen som Nordic Bid Manager är ny inom organisationen och syftar till att skapa struktur kring hela anbudsprocessen i de nordiska länderna. Du kommer även att arbeta med kostnadsberäkning och prissättning för att säkerställa att det är ett enat Sergel som står bakom varje anbud. I rollen är du en del av det svenska säljteamet och du rapporterar direkt till Head of Sales på Sergel Sverige.

Om Sergel

Vi är uppstickaren som utmanar kredithanteringsbranschen! På Sergel bryr vi oss om varandra och stärker individer genom goda insikter, omtanke och stort engagemang. Tillsammans jobbar vi med ett tydligt ägandeskap & delat ansvar som genererar långsiktiga & lojala affärsrelationer. Vi jobbar alltid för att hitta nya affärsmöjligheter, utmana marknaden och därmed bli än mer konkurrenskraftiga. Vi vill ständigt vårda en kultur där våra medarbetare utvecklas tillsammans med företaget och har roligt med sina kollegor på vägen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sergel Kredittjänster.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Nordic Bid Manager fungerar du som ett centralt affärsstöd för samtliga länder inom Sergel Group och kommer ha ett tajt samarbete med sales, product och legal. Du kommer ta ett ägandeskap över området Bid Management och ansvara för hela kedjan från föranbudsdialog fram till undertecknat kontrakt. Du tillhandahåller professionell och serviceinriktad support i affärs-, anbuds-, förhandlings- och avtalsfrågor inklusive rådgivning vad gäller anbudsstrategi och taktik.

Vidare kommer du att:


* Stödja försäljningen genom en aktiv anbudsprocess
* Projektleda anbudsarbetet genom hela kedjan
* Identifiera och analysera anbudsförfrågningar
* Strukturera, organisera och samla in dokumentation
* Sammanställa anbud och säkerställa att det uppfyller föreskrivna krav samt i övrigt följer företagets riktlinjer kring anbud
* Följa upp och analysera resultat från inlämnade anbud för att öka träffsäkerheten och förbättra det framtida arbetet inom området
* Bidra till fortsatt tillväxt och ett starkare, konkurrenskraftigare varumärke


VI SÖKER DIG SOM
- Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis ekonomi, juridik eller offentlig upphandling
- 3–5 års arbetslivserfarenhet från att ha arbetat med anbud/offentlig upphandling
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser det som starkt meriterande om du har en utbildning eller certifikat från en projektledarutbildning.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt intresse för tjänsten. Motivera väl i din ansökan varför du valt att söka just denna tjänst.

Som person tror vi att du är:


* Självgående
* Affärsmässig
* Strukturerad
* Kommunikativ


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Centrala Stockholm


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sergels önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av ansvarig rekryteringskonsult Milly Ellqvist Weidstam (milly.weidstam@academicwork.se)

Information om rekryteringsprocessen:


* Telefonintervju med Academic Work (10–15 min)
* Personlighets- och problemlösningstester (ca 40 + 12 minuter)
* Digital intervju med Academic Work (1 h)
* Intervjuer med Sergel (1-2 h)
* Referenser + Bakgrundskontroll
* Beslut


Som en ytterligare del av rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra problem- och personlighetstester.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen

INFORMATION OM FÖRETAGET
Sergel är en av de ledande leverantörerna av kredithanteringstjänster i Norden. Vi erbjuder tjänster inom kreditscoring, inkasso, köp av fordringar samt meddelande- och betallösningar. Sergel är en del av Marginalen Group och har drygt 350 anställda fördelat i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

På Sergel bryr vi oss om människorna vi möter. Vi ger våra kunder möjlighet att utveckla sin kärnverksamhet, istället för att fokusera på obetalda fakturor. Vi anpassar upplägg efter människors betalningsförmåga och gör vad vi kan för att bidra till en stabil och hållbar ekonomisk lösning. Vår mission är att göra affärer mer tillförlitliga.

Läs gärna mer om Sergel och deras arbete här: www.sergel.se/om-sergel/

Record metadata

Click to view metadata