Application Specialist, IT Management Land DB Schenker Göteborg [NB this opening has expired]

Occupation: Applikationsutvecklare/Apputvecklare
Employer: DB Schenker
Workplace location: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Last application date: 2023-04-07
Publication date: 2023-03-24This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


För DB Schenker är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Hos oss bidrar du, tillsammans med 76,000 kollegor världen över, till en samhällsviktig funktion. DB Schenker Sverige erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter samt konsulttjänster till lager- och logistiklösningar.

Vi är ca 4000 medarbetare på ett 50-tal orter runt om i landet med ambitionen att kvalitet skall genomsyra allt vi gör, i syfte att tillsammans skapa det vinnande laget. Be one team with one goal är en av DB Schenkers grundläggande värderingar. Vi presterar som bäst när vi jobbar som ett lag. Vi utmanar oss själva och varandra till att varje dag söka ständiga förbättringar och högre målsättningar. Oavsett om det handlar om våra kundrelationer eller våra medarbetare så är det grundläggande att vi alltid står upp för schysst spel. Vill du spela i det vinnande laget - tveka inte att skicka in din ansökan!

Dessutom erbjuder vi

* Friskvårdsbidrag, Personalförmåner via Benify
* Kollektivavtal och försäkringar enligt avtal
* Klämpermission - en individuell pott med timmar som kan tas ut som ledighet, primärt i samband med klämdagar
* Möjlighet att hyra semesterboenden på flera orter till ett förmånligt pris
* Karriärmöjligheter och kompetensutveckling
* Trevliga kollegor & ett gott arbetsklimat

Stab IT, IT Management Land Application utvecklar och förvaltar de svenska delarna av DB Schenkers applikationer som stödjer vår Land organisationen. Vi behöver nu förstärka teamet inom produktområdet Terminal Operations. Inom ansvarsområdet finns bla. applikationer för hantering och generering av event, läkemedelstransporter och paketsortering. Du kommer att bli kunnig i stora delar av hela kedjan och i förlängningen också bli expert på systemdelar.

Vi söker dig som vill delta i det spännande och utmanande arbetet med att vidareutveckla och effektivisera produktområdet. Du har kunskap om IT-system på en teknisk nivå och samtidigt intresse för verksamhets sida av IT-systemen.

Arbetsuppgifter

* Utföra proaktivt arbete, analys och felsökning
* Delta som expert i program som rör produktområdet
* Planera och genomföra tester inom ditt expertområde
* Applikationssupport
* Framtagning av krav
* Delta i framtagande och vidareutveckling av rutiner, processer och metoder inom ditt område

Din profil
För att lyckas i din roll tror vi att du är analytisk och har en förmåga att ha helheten i fokus. Du har ett sinne för god ordning, är självgående och kommunikativ. När problem uppstår försöker du till en början av egen kraft hitta alternativa lösningar men om du behöver stöd eller bolla idéer finns övriga teamet där som stöd.

Du har troligen en bakgrund som inom logistikbranschen eller motsvarande och har arbetat några år inom IT.

Som person är du positiv, lösnings- och serviceinriktad och trivs med att arbeta självständigt så väl som i team och söker gärna egna utmaningar och förbättringsmöjligheter.

Goda kunskaper i svenska och engelska - både tal och skrift. Engelska är vårt koncernspråk.

Det är meriterande om du har

* Kunskap i ServiceNow
* Kunskap i verksamhetsutveckling
* Kunskap i JIRA
* Erfarenhet med systemstöd inom transport och logistik
* Erfarenhet av att jobba inom större internationella organisationer.
* Erfarenhet att arbeta med Agila metodiker

Information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid och är placerad på DB Schenkers huvudkontor i Mektagonen (Mölndalsvägen 83) Göteborg. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Har du frågor kring tjänsten så kontakta Jens Bremer via epost: Jens.Bremer@dbschenker.com eller per telefon 0720-840301


Skicka gärna din ansökan senast 7/4. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. DB Schenker främjar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Rekryteringsprocessen består bland annat av urval, intervju och referenstagning. Som ett steg i rekryteringsprocessen genomförs bakgrundkontroll på aktuella slutkandidater.

Välkommen med din ansökan!

Record metadata

Click to view metadata