Är du familjebehandlaren som kommer att göra skillnad hos oss?

Occupation: Socionom
Employer: Hultsfreds kommun, IFO
Workplace location: Hultsfred, Kalmar län, Sverige
Last application date: 2023-10-04
Publication date: 2023-09-18This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Brinner du för mötet med andra människor och vill se människor utvecklas? Nu har du möjlighet att bli en del i vår gemensamma individ- och familjeomsorg där vi har ett nära samarbete och arbetar åt samma håll! Våra medarbetare och ledare har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet med medborgaren i fokus.

Hos oss har alla en individuell utvecklingsplan och vår unika Kompetensfond gör ditt livslånga lärande möjligt. Här får du växa och utvecklas!

Som medarbetare i Hultsfreds kommun är du en del av en stolt organisation med en stark vi-känsla, en hög frisknärvaro och ett mycket gott ledarskap. Hos oss tar vi tillvara det lilla och gör det stort. Du syns och hörs i Hultsfred!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en familjebehandlare med fokus på barn, familjer och dess nätverk. På IFO barn- och familj jobbar vi utifrån våra olika professioner tillsammans som socialarbetare med barnet i fokus.

Familjebehandlaren tar emot uppdrag från socialsekreterare och arbetar nära socialsekreterare redan i utredningsskedet. Vi erbjuder stöd till barn och dess föräldrar i form av såväl individuell behandling som familjebehandling. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

I din roll ingår att delta i sektionens arbete som familjebehandlare i olika konstellationer, utifrån ett helhetsperspektiv och med fokus på att arbeta tillsammans med barnet, föräldrar, familjehem och nätverk där familjen är experter på sig själva och du som socialarbetare kan ge förslag, metoder och stötta för förändring.

Inom IFO Barn och familj utgår vi från Signs of Safetys förhållningssätt och detta skall genomsyra all vår verksamhet. Stor vikt läggs vid att vi arbetar i team runt våra familjer och skräddarsyr det stöd som varje enskild familj och barn behöver.

För att nå bästa möjliga resultat för invånare satsar vi på att ständigt förbättra vår kvalité och utveckla våra metoder. Du som familjebehandlare använder dig av evidensbaserade metoder och jobbar efter förhållningsättet Signs of Safetys.
I dina dagliga arbetsuppgifter ingår bland annat att:
• arbeta som familjebehandlare med olika slags samtal, behandlande möten, färdighetsträning, observationer, gruppverksamhet utifrån evidensbaserade metoder.
• arbeta som nätverksledare för olika nätverkssamlande möten där både tjänstemän och medborgare i kommunen träffas, såsom Nätverksmöten med familj, SiP-möten.
• möter familjerna i hemmet, kontoret eller annan plats som passar familjen, på tider som är anpassade för familjen och familjens behov.
• samarbeta med alla olika verksamheter i kommunen såsom tex skola, förskola och övrig socialtjänst.
• samarbeta med externa aktörer som barnpsykiatri, sjukvård m.m.
• dokumentation i dokumentationssystemet Treserva

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som behandlare söker vi dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning.

Du har erfarenhet av de arbetsuppgifter som ingår i rollen som familjebehandlare. Erfarenhet av socialt arbete, Signs of Safety, olika evidensbaserade behandlingsmetoder, att leda nätverkssamlande möten och gruppverksamhet.

Vem är du?
För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta. Du har ett analytiskt förhållningssätt och en förmåga att se helhetsperspektiv och sammanhang med fokus på kommuninvånarnas behov. För att utveckla enhetens arbete behöver du även ha förmåga att strukturera, planera och organisera ditt arbete väl.

Som person är du lösningsorienterad med kapacitet att skapa trygghet i dina relationer och visa uthållighet när det behövs. Vi arbetar utifrån våra olika kompetenser i våra ärenden och söker dig som trivs med att arbeta i team.

Vad erbjuder vi?
Ett viktigt, komplext och utvecklande arbete! Du har stora möjligheter att påverka vårt pågående utvecklingsarbete. Vi erbjuder regelbunden handledning för att stärka dig i din yrkesroll och du ges möjlighet till kompetensutveckling utifrån dina egna behov. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag och du kan även byta ditt semesterdagstillägg mot extra ledighet om du önskar.

Din arbetstid anpassas genom att vi har flexibel tid för att möta familjer utifrån deras förutsättningar.

B-körkort är ett krav. Manuell växellåda.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Hultsfreds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har valt Offentliga Jobb som rekryteringskanal för att marknadsföra våra lediga tjänster och vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Record metadata

Click to view metadata