Laboratoriebiträde till Klinisk mikrobiologi i Lund

Occupation: Laboratoriebiträde
Employer: Region Skåne, Medicinsk service
Workplace location: Lund, Skåne län, Sverige
Last application date: 2023-10-09
Publication date: 2023-09-18This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Verksamhetsområde (VO) klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier. Vi bedriver bred verksamhet inom bakteriologi, virologi, mykologi och parasitologi och arbetar aktivt med att utveckla och förbättra metoder, flöden och processer för att skapa en konkurrenskraftig verksamhet anpassad till sjukvårdens framtida behov. Hos oss arbetar drygt 190 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi analyserar årligen runt 1,3 miljoner prover, där vi har ett analyssortiment som omfattar över 300 olika analyser.

VO klinisk mikrobiologi och vårdhygien är för vården en central medicinsk konsultplattform som tillhandahåller analyser och expertis inom infektionsdiagnostik och vårdhygien med hög tillgänglighet till all vård och omsorg inom Region Skåne, såväl i offentlig som privat regi. Uppdraget innefattar även viss högspecialiserad verksamhet för hela södra hälso- och sjukvårdsregionen. Laboratoriet har ett akademiskt samarbete med Skånes universitetssjukhus (Sus), ett nära forskningssamarbete med Lunds universitet och deltar i utbildning av biomedicinska analytiker och läkare. Därtill är laboratoriet ackrediterat enligt ISO-15189 och miljöcertifierat enligt ISO-14001.

ARBETSUPPGIFTER
Nu har vi möjlighet att välkomna ett laboratoriebiträde till oss på Klinisk mikrobiologi!

Som medarbetare hos oss får du ett varierande arbete där dina arbetsuppgifter bland annat innefattar provförberedelse, IT, chefsstöd, sekretariat och substrattillverkning. Du arbetar med förberedelse av prover vilket innebär sortering, innumrering och beredning av prover. Därtill arbetar du med vår automationsbana, fylla på med plattor, åtgärda fel och manuell utsättning av urin och luftvägsprover.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har avslutad gymnasieutbildning och erfarenhet av laborativt arbete. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift samt god datorvana. Det är meriterande för tjänsten om du har avslutad undersköterskeutbildning. Vidare är det fördelaktigt om du har erfarenhet som laboratoriebiträde

Vi söker dig som är noggrann, lyhörd och flexibel. Vidare är du stresstålig, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Record metadata

Click to view metadata