Nätverkstekniker till stort telekombolag!

Occupation: Nätverkstekniker
Employer: Academic Work
Workplace location: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2023-10-19
Publication date: 2023-09-19

Prerequisites

Work experiences: Nätverkstekniker;This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Vi söker nu en Nätverkstekniker som trivs i att jobba i en snabbföränderlig arbetsmiljö och har ett brinnande intresse för att lära sig nya tekniker. Sök idag då vi går igenom urvalet löpande!

OM TJÄNSTEN
Som Nätverkstekniker hos vår kunds avdelning Business Datanet Implementation ingår du i en leveransgruppering som driftsätter våra WAN-tjänster till företagskunder. Ditt ansvar blir att hantera konfiguration i vårt rikstäckande backbone, access-nät och kundplacerad utrustning. I rollen som Nätverkstekniker för WAN ligger fokus kring routing och du konfigurerar främst tre huvudtjänster som består av:
- IP VPN – L3VPN (VRF)
- Ethernet VPN – L2VPN (E-Line, E-LAN)
- Internet – Direct Internet Access/IP Transit
- SD-WAN

Utöver huvudtjänsterna så ansvarar grupperingen även för en mängd WAN-relaterade tilläggstjänster som konfigureras i samband med driftsättning, men även som ändringar i redan implementerade kundlösningar. Exempelvis: BGP, route-maps, prefix-lists, QoS, DHCP, SNMP, NAT med mera.
Till din hjälp under installationsprocessen så finns leveransledare och projektresurser som tar övergripande ansvar för hela implementationen och dess administrativa steg.

Du erbjuds


* En stimulerande och varierande vardag med ständig utveckling i både produkter och tjänster vilket ger dig en hög utvecklingspotential.
* Daglig kontakt med produktansvariga och tjänsteansvariga. Du kommer ha stor möjlighet till att påverka beslut både i gruppen och hur vi ska implementera tjänsterna.
* Ambitiösa och engagerade kollegor som brinner för nätverksteknik och som vill utvecklas, både som grupp och som individ.
* En dedikerad och engagerad konsultchef från Academic Work som följer din utveckling.


ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Konfigurera och driftsätta WAN-lösningar för kunds räkning, tillsammans med on-site fälttekniker.
* Utföra förändringar på redan implementerad lösning tillsammans med kundtekniker.
* Konfiguration av routrar och switchar i nätverket för att realisera WAN-tjänsterna.
* Routing (MPLS/BGP) mellan vårt backbone (PE) genom access-nät (xconnect/l2circuit/psuedowire) mot kundplacerad utrustning (CPE).
* Agera stöd åt övriga organisationen gällande tekniska frågor om WAN-tjänster och skräddarsydda kundlösningar.
* Analysera och förbättra det dagliga arbetsflödet, aktivt jobba mot en bättre upplevelse både internt och för våra kunder.


VI SÖKER DIG SOM
- Har goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift - våra kunder finns över hela världen.
- Har relevant högskoleutbildning inom nätverksteknik, eller motsvarande erfarenhet.
- Goda kunskaper inom TCP/IP, routing, switching.
- Certifieringar inom t.ex. Cisco CCNA/CCNP, eller motsvarande kompetens.

Det är meriterande om du har
- Meriterande om du har erfarenhet av olika leverantörer så som Cisco, Juniper, Huawei eller Alcatel-Lucent/NOKIA.
- Meriterande om du har erfarenhet av scripting med t.ex. Python, samt NSO.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Initiativtagande
- Strukturerad
- Samarbetsvillig

Du kommer ingå i ett engagerat och drivet team. För att passa i gruppen och för tjänsten ser vi att du är en god lagspelare som ställer upp och fokuserar på att arbeta tillsammans med teamet. Vi tror också att du som person alltid strävar efter att utveckla dina kunskaper och har ett brinnande intresse av att lära dig ny teknik, samt att du har ett naturligt kvalitetstänk och trivs i en miljö som ständigt förändras och utvecklas.

I teamet arbetar man i varierande volymer och ibland med ett högt tempo, och ser därmed gärna att du tycker om att agera strukturerat och effektivt i ditt arbetssätt. Delar av vardagen innebär självständigt arbete med eget initiativtagande för att lösa teamets uppgifter. Att du delar med dig av din kompetens och idéer ser vi som en självklarhet. Vi ser styrkan i att jobba tillsammans i ett gemensamt team och vi ser problem som utmaningar och lägger stor vikt till en positiv attityd hos dig som sökande.

Vår rekryteringsprocess

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Record metadata

Click to view metadata