Kurator vid Järfälla gymnasium

Occupation: Skolkurator
Employer: Järfälla kommun, Järfälla Gymnasium
Workplace location: Järfälla, Stockholms län, Sverige
Last application date: 2023-12-04
Publication date: 2023-11-21This opening in English: Click here to read this opening in English and other languages

Presentation:


Gå gärna in på vår hemsida och se hur vi arbetar tillsammans med våra elever, www.jarfallagymnasium.se

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kurator med genuint intresse av att arbeta nära elever på gymnasieskola.

Som skolkurator arbetar du med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever. Du kommer också att vara en del av skolans samlade elevhälsoteam och i samarbete med lärare och övrig personal delta aktivt i det skolutvecklande hälsofrämjande arbetet på skolan. Du arbetar lösningsfokuserat och har ett positivt förhållningssätt.

Dina arbetsuppgifter som kurator, är att i samverkan med elevhälsoteamet och övrig skolpersonal arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att bidra till en god inlärnings- och livsmiljö för våra elever. Du trivs att förlägga stor del av din arbetstid ute i verksamheten, för att främja en positiv psykosocial utveckling för eleverna där eleverna är. Att stötta lärare i deras arbete med elever är också en viktig aspekt i det övergripande elevhälsoarbetet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att göra gruppinriktade insatser, ha enskilda samtal med elever och att handleda personal i vissa ärenden. I uppdraget ingår att ha kontakter med andra myndigheter. Du bör vara en person med ett driv för att i samarbete med andra hitta bästa möjliga lösningar för ett långsiktigt hållbart elevhälsoarbete.

Du kommer att enskilt och tillsammans med ditt arbetslag planera, genomföra och utvärdera ditt arbete enligt skolans styrdokument.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Erfarenheter av arbete med barn och ungdomar är önskvärt.

Du är trygg med att arbeta i både små och större grupper av elever och personal, för att tillgodose skollagens krav om förebyggande och hälsofrämjande arbete. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer mot elever, vårdnadshavare och personal, ett respektfullt bemötande gentemot människors olikheter och du delar samhällets och skolans värdegrund bland annat när det gäller inkludering, kunskaper inom socialjuridiken och har erfarenhet av visst utredningsarbete.

För arbetet krävs att du:
- har god organisatorisk förmåga
- har god förmåga av både självständigt arbete och arbete i team
- vill arbeta med det förebyggande hälsofrämjande arbetet både med enskild elev och elever i grupp
- kan bidra och nyttja din kompetens och erfarenhet både i mötet med elev på ditt arbetsrum likväl som i skolans allmänna utrymmen och i klassrum.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Record metadata

Click to view metadata